IKEA tilbakekaller produkt: Kan sprekke under bruk

15/11/2022 07:28

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
IKEA tilbakekaller produktet da det er fare for at det kan sprekke under bruk.

Har du kjøpt en «METALLIC espressokanne til komfyr 0,4 l med sikkerhetsventil i rustfritt stål» på IKEA? I så fall er det lurt å slutte å bruke det, sier IKEA.

Den svenske møbelkjeden tilbakekaller et parti av denne espressokannen som har datomerking mellom 2040 og 2204. Grunnen til at de har valgt å tilbaketrekke dem er at de kan sprekke under bruk.

Det opplyser IKEA i en pressemelding.

Det er ingen garanti for at det vil sprekke under bruk, men IKEA sier at de tar sin "produktsikkerhet veldig alvorlig". Av denne grunn har de besluttet å tilbakekalle produktet med umiddelbar virkning.

«IKEA tar produktsikkerhet svært alvorlig. Derfor tilbakekaller vi METALLIC espressokanne til komfyr 0,4 l med sikkerhetsventil i rustfritt stål med datomerking mellom 2040 og 2204, da det er økt risiko for at produktet kan sprekke under bruk», skriver IKEA i pressemeldingen.

Foto: IKEA

Det er uttalt at den økte risikoen er et resultat av endring i materialet og konstruksjonen av sikkerhetsventilen.

Derfor gjelder tilbakekallingen bare for de produktene som faktisk er utstyrt med en sikkerhetsventil i rustfritt stål (sølv / grå farge). Andre produkter som inngår i METALLISK-serien omfattes derfor ikke av denne tilbakekallingen.

Hvis du skulle ha kjøpt deg en av espressokannene som dekkes av dette uttaket, kan du få pengene tilbake.

Hvis du har kjøpt en METALLISK espressokanne med datomerking mellom 2040 og 2204, kan du derfor kontakte et hvilket som helst IKEA-varehus. Her kan du få pengene tilbake for kjøpet - det er ikke nødvendig å ha kvittering med deg.

I pressemeldingen står det at berørte kunder kan kontakte kundeservice dersom de er i tvil om tilbakekallingen.