IKEA utvider tilbakekalling

13/09/2023 11:45

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
IKEA melder om en utvidet tilbakekalling.

IKEA kunngjør en utvidet tilbakekalling av visse LETTAN-speil for reparasjon på grunn av veggbeslag som går i stykker. IKEA ber alle kunder som eier et LETTAN-speil som er berørt av dette, om å slutte å bruke det og bestille nye veggbeslag uten ekstra kostnad.   

Det skriver IKEA i en pressemelding.

”I IKEA utvikler vi produktene ved å bruke et strengt risikovurderings- og testprogram, for å sikre at produktene lever opp til alle gjeldende lover og standarder på markedene der de selges. Til tross for dette har vi blitt gjort oppmerksom på at noen av beslagene som fester LETTAN-speilene til veggen, går i stykker. Dette har ført til at noen speil har falt ned.”

I januar 2023 sendte IKEA ut en tilbakekalling av visse LETTAN-speil for reparasjon på grunn av veggbeslag som går i stykker. Etter å ha undersøkt saken nærmere sammen med leverandørene våre har vi oppdaget at de defekte veggbeslagene ble brukt i produksjonen i en lengre tidsperiode enn vi tidligere var klar over. Ettersom sikkerheten til kundene våre er vår fremste prioritet har vi av sikkerhetshensyn bestemt oss for å utvide tilbakekallingen. 

LETTAN-speilene som er berørt og kalles tilbake for reparasjon, inkluderer

  • alle LETTAN-speil med datostempling frem til og med 2105 (ÅÅUU) 

  • LETTAN-speil med leverandørnummer 21944 og datostempel frem til og med 2325 (ÅÅUU) 

Du finner datostempel og leverandørnummer på en etikett på baksiden av LETTAN-speilet. Dette er et eksempel på en etikett, med plasseringen av leverandørnummeret (21944) og datostempelet (2152 = År År Uke Uke) fremhevet i rødt. 

Besøk IKEA.no eller ring IKEA på 64001273, for å bestille riktig antall erstatningsbeslag med artikkelnummer 139298/1. 

IKEA beklager eventuelle ulemper denne tilbakekallingen for reparasjon medfører.