Ikke overse: Advarsel til iPhone-brukere

17/10/2023 06:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv om dette sjelden skjer, er det likevel det som har skjedd.

Det er ikke noe du opplever hver dag at en teknologigigant som Apple står overfor en potensiell PR-utfordring.

Men med de nyeste modellene, iPhone 15 og iPhone 15 Pro, ser det ut til at selskapet har truffet en ulempe:

Apple har i en uttalelse til det amerikanske forretningsmagasinet Forbes, ifølge TV 2, innrømmet at det er noen faktorer som kan føre til at mobiltelefonene blir varmere enn forventet.

Denne uttalelsen kommer bare en uke etter lanseringen av de splitter nye modellene. Det er imidlertid ikke bare en programvarefeil i iOS 17 som er ansvarlig for problemet:

Forbes melder at nye oppdateringer i tredjepartsapper som Instagram og Uber også kan bidra til å overbelaste de nye telefonenes systemer.

Apple har imidlertid raskt forsikret forbrukerne om at det ikke er noen umiddelbar fare. Enheter kan føles varmere de første dagene etter oppsett eller gjenoppretting på grunn av økt bakgrunnsaktivitet.

De har også bekreftet at selskapet jobber med en kommende programvareoppdatering, iOS 17.1, som forventes å fikse feilen.

Samtidig understreker Apple at det ikke er noen risiko for sikkerheten eller den langsiktige ytelsen til iPhone-ene, da de er utstyrt med innebygd beskyttelse mot overoppheting.

Likevel er det mulig at forbrukerne ikke finner dette tilstrekkelig. Tillit er skjørt, spesielt når du investerer i en avansert smarttelefon, og forventningene er intet mindre enn perfeksjon.