Israels øverste forsvarsgeneral trekker seg

10/06/2024 06:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Brigadegeneral Avi Rosenfeld går av som følge av aksjonen 7. oktober, da Hamas angrep Israel.

Brigadegeneral i Israel Defense Forces (IDF) Avi Rosenfeld har trukket seg fra sin stilling.

Det uttalte han ifølge den israelske avisen Haaretz søndag kveld.

Han sier han har «mislyktes i (sitt, red.) oppdrag for å beskytte de som bor i grensebyene opp mot Gazastripen».

Han viser til operasjonen 7. oktober, da Sør-Israel ble angrepet av Hamas.

Brigadegeneralen har jobbet for de israelske forsvarsstyrkene i nesten 30 år.

– I flere lange timer mislyktes vi i oppdraget med å beskytte grensebyene (opp mot Gazastripen, red.) og de tusenvis av innbyggerne, tusenvis av festivaldeltakere på Rei'm musikkfestival og styrkene som er stasjonert ved utpostene, sier Rosenfeld.

– Det gjør meg vondt og det tynger meg at så mange måtte betale en så høy pris. En pris som innbyggere, soldater og sikkerhetsstyrker betalte, heter det videre.

Lørdag opplyste IDF at de hadde funnet og reddet fire gisler i live i al-Nuseirat flyktningleiren i den sentrale delen av Gazastripen.

De fire frigjorte gislene deltok alle på en festival i det sørlige Israel da de ble overmannet under angrepet 7. oktober av den palestinske militante gruppen Hamas.

Den 7. oktober ble rundt 1200 mennesker drept i Israel og rundt 250 ført til Gazastripen som gisler. Ifølge Haaretz er det fortsatt 120 gisler på Gazastripen, hvorav 43 er døde. 135 er løslatt.

Aksjonen i al-Nuseirat lørdag ble ledsaget av israelske luftangrep.

Søndag sa det Hamas-kontrollerte helsedepartementet på Gazastripen at minst 274 palestinere ble drept og 698 såret etter luftangrepene mot flyktningleiren al-Nuseirat.

Det totale dødstallet etter mer enn åtte måneders krig er 37.084, mens 84.494 er skadd, ifølge Gazastrimens Hamas-kontrollerte helsedepartement.