Jente på 13 år må i retten

06/04/2023 10:35

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Laget en antikrigstegning: Nå må den 13 år gamle jenta gå rettens vei.

En russisk alenefar kan få innskrenket omsorgen for datteren sin på grunn av en anti-krigs tegneserie.

En russisk domstol avgjør torsdag varetektsfengsling av en 13 år gammel jente som laget en antikrigstegning på skolen i fjor.

Dette skriver nyhetsbyrået Reuters.

Jentas far, Alexei Moskalyev, er dømt til to år i straffeleir for å ha vanæret den russiske hæren via datterens tegning.

Dersom varetekten hans reduseres torsdag, vil det gi den russiske staten større makt til å bestemme hva som skal skje med jenta.

Jenta, som heter Maria, tegnet i en kunsttime på skolen i fjor. Tegningen viste russiske missiler som flyr mot Ukraina og ordene «Leve Ukraina» og «Nei til Putin, nei til krig».

Etter farens arrestasjon ble hun sendt til et barnehjem.

Faren ble varetektsfengslet 1. mars og satt i husarrest. Han flyktet i den forbindelse og ble dømt in absentia til to år i straffeleir.

Han ble arrestert kort tid senere i den hviterussiske hovedstaden Minsk. Alexei Moskalyov er alenefar. Derfor er han også spesielt bekymret for datterens fremtid. Det sier farens advokat, Vladimir Bilijenko.

– Aleksej bekymrer seg ikke for seg selv. Men han er ekstremt bekymret for hva som vil skje med datteren hans, sier advokaten til Reuters.

– Det kan ende med at et barn som har levd hele livet med faren faller i ukjente hender på et ukjent sted bak en steinmur, står det.

Jentas mor har ikke bodd hos familien på mer enn sju år. Det viser dokumenter fra sosiale myndigheter ifølge Reuters.

Jevgenij Prigozjin, grunnlegger av det russiske militærselskapet Wagner Group, har sagt at han synes dommen for faren er «urimelig».

– Spesielt når man tenker på at datteren kan bli tvunget til å vokse opp på barnehjem, skrev han i et brev til påtalemyndigheten i saken. Wagner-gruppen kjemper mot ukrainske styrker på slagmarken i Ukraina.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.