Johannes Høsflot Klæbo med trist nyhet

08/12/2022 14:58

Sofie

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Langrennsløperen Johannes Høsflot Klæbo (26) er utvilsomt en av de beste vi har her til lands.

26 åringen fra Trondheim kan skimte med blant annet fem OL-gull, seks VM-gull, og han vant ski-VM tre ganger.

Årets verdensmesterskap er i gang og  i Rukas løp beviste han nok en gang at han er en av våre største stjerner. Der vant han alle tre løpene.

Tirsdag denne uken ble det avslørt at 26-åringen fortsatt er uvel og kjemper mot influensa, noe som vil sette en stopper for fremtidige konkurranser. Det betyr at han går glipp av verdenscupen på Beitostølen til helgen.

Klæbo bodde nylig i et lite hus i Skeikampen, men onsdag reiser han hjem til Trondheim før han planlegger å reise til Davos i Sveits (1560 meter over havet) dersom det tillater det, skriver VG.

Verdensmesterskapet finner sted i Davos 17.-18. desember og skiløperen kan kombinere det med trening i høyden. 26 åringen sier han beklager at situasjonen er slik og at veien videre er usikker.

– Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo.


Heldigvis er 26-åringen en som ser fremover:

– Er alt som det skal være, så går jeg i Davos. Uansett kommer jeg til å oppholde meg i høyden i perioden. Planen er fremdeles å gå Tour de Ski i tidsrommet fra nyttårsaften til avslutning 8. januar. Det er surt at det er blitt slik med hamstringsplager og forkjølelse ved inngangen til og starten på sesongen, men sånn er idrettslivet. Jeg ser fremover, sier han.