Johannes Klæbo sjokkerer Petter Northug: "Jeg var overrasket"

31/08/2023 10:01

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock / Wikimedia commons
Foto: Shutterstock / Wikimedia commons
Petter Northug åpner opp om Johannes Klæbo.

Petter Northug er klar på de nødvendige endringene som må til slik at ikke flere skal velge andre alternativer enn det norske landslaget.

Før ny sesongoppkjøring ble det avslørt at Johannes Høsflot Klæbo ikke lenger blir en del av det norske landslaget. Da Petter Northug var aktiv var han også flere sesonger utenfor. Han er klar på hva som må endres for at denne episoden ikke skal gjenta seg.

– De beste må lyttes til. I denne episoden, når Klæbo har blitt så stor som han har blitt, så må kontakten med skiforbundet være til stede inn mot en ny sesong og han må legges mer til rette for enn andre. Han er den største stjerna vi har, forteller Northug til Nettavisen.

Før ny sesong må Johannes signere representasjonsavtale med Norges Skiforbund for å delta i store konkurranser. TV2 skrev nylig at han ennå ikke har signert en avtale og det er ikke enighet mellom partene.

Northug frykter at forbundet kommer på etterskudd i sluttfasen av forhandlingene. Det skriver Nettavisen.

Den tidligere langrennsmesteren, som for tiden driver med langløp, erkjenner at bruddet var langt fra ideell.

Verdensmesterskapet arrangeres i Trondheim i 2025. Det forventes selvfølgelig mye av Klæbo som skal spille på hjemmebane.

Klæbos endelige avgjørelse kom overraskende på Northug da nyheten om å forlate landslaget til våren ble offisiell.

– Jeg fikk med meg det som skjedde i forkant og forsto at det var en reell sjanse for at han kom til å gjøre det. Jeg var overrasket at han gjorde det nå, før VM i Trondheim, men når jeg fikk hans versjon av det, så skjønner jeg at han tok det valget. Nå får han den roen og det han trenger inn mot mesterskapet.

Selv om han ikke var involvert i den endelige avgjørelsen, rådførte Klæbo seg med tidligere lagkamerat i forkant av avgjørelsen.

Også i hverdagen er det hyppige samtaler mellom duoen. Etter et avbrekk etter at han avsluttet egen langrennskarriere, satser Northug nå stort på egen karriere som langløper. Dermed kan de to trønderne fortsatt dele erfaringer og tanker rundt trening.

Samtaler utveksles ofte mellom duoen i hverdagen. Etter å ha avsluttet langrennskarrieren og tatt en pause, satser Northug nå stort på karrieren som langløper. Slik kan de to trønderne fortsette å utveksle erfaringer og ideer om rundt trening.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.