Jonas Vingegaard straffet etter å ha krysset mållinjen på 14. etappe

15/07/2023 21:37

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Jonas Vingegaard straffet.

Det ble et drama uten like da syklistene kjørte 14. etappe av Tour de France. Den regjerende Tour de France-vinneren Jonas Vingegaard, ble for en kort stund satt på plass av Tadej Pogacar, men Jonas Vingegaard kjempet seg tilbake og endte med å ta et sekund på sloveneren til tross for at han kom i mål som nummer tre.

Da Jonas Vingegaard kom i mål ble han imidlertid møtt av en straff, og det fikk han fordi han urinerte et sted han ikke fikk lov til.

Under den intense 14. etappen, hvor Vingegaard og Tadej Pogacar kjempet en episk duell på den brutale stigningen Col de Joux Plane, var det ikke mye tid til pauser. Men Vingegaard ble fanget i en rask toalettpause underveis, noe som resulterte i en bot for offentlig urinering.

Det er uklart hvor og hvordan hendelsen nøyaktig fant sted, da det ikke umiddelbart har vært noen TV-bilder av episoden. Men boten på 200 sveitsiske franc, tilsvarende omtrent 1.500 danske kroner, er sannsynligvis en mindre bekymring for Vingegaard, som er den best betalte danske syklisten.

Etter hans seier i fjorårets Tour de France, tjener han ifølge Ekstra Bladet mellom 20 og 25 millioner kroner i året.

I morgen er det enda en runde med fjell på menyen, da feltet skal over tre kategori 1-stigninger en kategori 2-stigning samt en kategori 3-stigning.

Jonas Vingegaard var involvert i et annet drama på 14. etappe, som fikk løpet nøytralisert. Heldigvis for dansken kom han ikke selv til skade.

Læs også: