Josef Fritzl med kontroversielle uttalelser i ny bok: "Jeg er en god familiemann"

28/03/2023 14:19

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Østrigsk Politi
Foto: Østrigsk Politi
Den 87 år gamle domfelte soner for tiden en livstidsdom etter at det ble oppdaget at han hadde holdt datteren, Elisabeth, fanget i 24 år.

Fritzl holdt henne innelåst i et lydisolert fangehull under sitt østerrikske hjem, mens han overbeviste resten av familien om at hun hadde rømt og sluttet seg til en kult.

I løpet av den tiden voldtok han Elisabeth tusenvis av ganger og fikk syv barn gjennom det incestuøse misbruket.

Et av barna døde kort tid etter fødselen, mens tre andre ble brakt ut av fangehullet for å bo hos Fritzl og hans kone, som ble godkjent som fosterforeldre.

Saken sjokkerte verden da den ble avslørt i 2008 etter at Elisabeths datter Kerstin ble sluppet ut av kammeret for å få legehjelp.

Hun ga tappert en skrevet av Elisabeth til det medisinske personalet, som varslet politiet.

I 2009 ble Fritzl dømt til livstid bak murene, og han sitter fortsatt fengslet i Stein-fengselet - Østerrikes sikreste psykiatriske fengsel.

Sjokkerende nok jobber han nå med en bok med hjelp av advokat Astrid Wagner, kalt Die Abgruende des Josef F oversatt til Josef Fs Avgrunner.

Avsnitt sitert i østerrikske og tyske medier ser Fritzl komme med en rekke påstander som viser at han fortsatt ikke er villig til å ta ansvar for sine forbrytelser.

I tillegg til å argumentere for at han er «et godt menneske» og en «ansvarlig familiemann», skryter han også av å ha mottatt «hundrevis av brev», for det meste fra kvinner «som er forelsket i meg».

Fritzl uttrykker også at han ikke forstår hvorfor kona Rosemarie - som ikke visste om forbrytelsene hans - forlot ham.

Det skriver LADbible.

Andre avsnitt trykt av lokale tabloider hevder at den tidligere elektroingeniøren ble far til en rekke uekte barn rundt om i verden, og sier at han har "barn med flere indiske kvinner" og en afrikansk sønn som "i dag er en respektert advokat".

Når det gjelder livet bak murene, beskriver Fritzl hvordan han ble venn med en sexarbeidermorder som lager mat til ham i fengselet.

Fritzl forklarer at han unngår å gå til fengselsgården da "det er noen fanger som bare venter på å slå meg".