Juleferie: Slik kommer du deg billigst hjem til jul

08/11/2023 09:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Planlegger du å fly hjem eller bort før julehelgen, bør du følge med.

Julen nærmer seg med stormskritt og kampen om de billigste flybillettene starter allerede. Planlegger du å fly hjem eller bort før julehelgen, bør du følge med.

Velger du feil tidspunkt å reise på, må du betale opptil tre ganger mer enn om du treffer billigste avreisetidspunkt.

For noen er det verdt å ta en fridag eller ferie for å reise i tide.

DinSide undersøkte prisene – og konklusjonen er klar.

Travleste dagen:

- Vi forventer at 22. desember blir den travleste reisedagen før jul, siden man får en ekstra dag før julaften som i år faller på en søndag, sier pressesjef Tonje Sund i SAS.

Og travle dager betyr også de dyreste billettene. Er det mange flyreiser mellom de valgte flyplassene eller er tjenesten ganske begrenset?

Hvis det er sistnevnte, er det vanskeligere å finne en billig billett. Dersom ruten er mer konkurransedyktig, vil det også påvirke flybillettene.

– Erfaringsmessig vil det også tredje juledag og dagen før nyttårsaften være mye reiseaktivitet. Siden jula kommer på en velkjent dato, begynner man å bestille etter sommerferien på rutene med høyest etterspørsel for å sikre de kan reise på de mest populære dagene til best mulig pris. Vi vil absolutt anbefale å ikke vente for lenge, dersom man har planer om å ut å fly til jul, sier Tonje Sund.

Norwegian øker avgangene på flere ruter i siste halvdel av desember, men lavprisselskapet kommer ikke alltid opp med den billigste prisen.

DinSides prisundersøkelse viser en tydelig faktor.

Prisen er lavere, jo tidligere du kan reise om morgenen.

Og det er et godt valg av flere grunner. Fly som har avgang tidlig på dagen er mindre forsinket enn fly som har avgang senere på dagen. Forsinkelser utover dagen er omfattende og påvirket kveldsflyvninger sterkt.

Du kan se en oversikt i prisforskjellene, dag til dag hos DinSide.