Kenny er fanget i sitt eget land: Navnet hans er for vulgært til å få pass

03/11/2023 15:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kenny skiftet etternavn, men han angrer nok nå.

For syv år siden skiftet engelske Kenny Kennard (37) etternavn.

Årsaken er at hans nye etternavn er for vulgært for britiske myndigheter. Dette har gjort at han ikke kan fornye sitt utgåtte pass.

– Jeg er en fange i mitt eget land, sier han til nyhetsbyrået.

Det var i 2016 at Kenny Kennard – med en god dose humor – endret etternavnet til Fu-Kennard. Hvis du leser etternavnet på engelsk, kan det høres ut som "fucking hard". Dette skriver Dinside.

Briten, som jobber i en matbutikk i kystbyen Bude i det sørvestlige England, hadde ingen anelse om at stuntet ville påføre ham store problemer i mange år fremover.

Fu-Kennard hevder at det ikke var noen problemer med å få det nye navnet godkjent i Storbritannias svar til det nasjonale registeret. Å få nytt førerkort var heller ikke noe problem.

Men da han skulle fornye passet ble det fullstendig stopp. Innenrikskontoret, som utsteder pass i Storbritannia, nektet å utstede et pass med dette etternavnet til ham.

– Jeg trodde ikke det skulle være noe problem, men jeg tok feil! Jeg fikk avslag fordi de mente navnet mitt kunne være støtende eller vulgært, sier han til nyhetsbyrået.

Han hevder at han søkte om nytt pass i både mai, juni og juli 2019, men at han fikk avslag hver gang.

Retningslinjer for innenriksdepartementet sier at "navn som kan forårsake krenkelser eller krenkelser eller som kan klassifiseres som uakseptable" ikke hører hjemme i britiske pass.

«Forbudet omfatter blant annet banning, eksplisitte seksuelle referanser, upassende religiøse konnotasjoner eller er vulgært, støtende eller ærekrenkende for en person», står det. Forbudet omfatter også måten man uttaler et navn på, heter det.

Fu-Kennard sier han klaget til innenriksdepartementet flere ganger, men til ingen nytte.

– De opprettholdt avslaget. Jeg klaget igjen. Da sa de at de ville ha betalt administrative kostnader og at hvis jeg ville ta saken videre, skulle jeg kontakte politikerne, sier han.

En talsmann for innenriksdepartementet har tidligere sagt til avisen The Independent, som skrev om Kenny Fu-Kennard, at de ikke kan kommentere enkeltsaker, men...

– Søknader om å endre navnet på et britisk pass vil bli avslått – i samsvar med våre klare retningslinjer – dersom navnet kan forårsake offentlig krenkelse.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.