Kim Jong-un og Vladimir Putin: Står sammen

15/08/2023 11:31

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Utvekslet brev der de lovet å styrke båndene mellom de to landene.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Russlands president Vladimir Putin utvekslet brev der de lovet å styrke båndene mellom de to landene. 

Utvekslingen av meldinger fant sted på 78-årsdagen for Koreas frigjøring fra japansk kolonistyre, en periode som varte fra 1910 til 1945. 

Nord-Korea og Russland markerer denne viktige dagen.

Nordkoreanske statsmedier KCNA rapporterte at den nordkoreanske lederen uttrykte håp om å utvikle forholdet til et "langsiktig strategisk partnerskap".

Dette signaliserer intensjonen om å utdype samarbeidet og gjensidig forsterkning mellom de to landene, skrev Ekstrabladet. 

I brevet til Putin minnet Kim Jong-un om opprinnelsen til vennskapet som ble dannet under andre verdenskrig, da de to landene sammen beseiret Japan.

Den nordkoreanske lederen understreker nå at «vennskapet manifesterer sin uovervinnelige kraft i kampen mot imperialistenes vilkårlige praksis og dominans.»

– Jeg er fullstendig overbevist om at vårt vennskap og vår solidaritet vil utvikle seg til et varig strategisk partnerskap som reflekterer den nye æraen vi står ovenfor, skriver Kim Jong-un, ifølge KCNA.

– Våre to nasjoner vil alltid stå sammen, støtte hverandre og samarbeide mot felles mål og visjoner, fortsatte han.

I Putins svarbrev til Kim Jong-un lovet den russiske presidenten også å styrke bilaterale forbindelser og utvide samarbeidet mellom de to landene, skrev KCNA.

Han understreket viktigheten av å fremme lykke for begge befolkningene og opprettholde stabilitet og sikkerhet på den koreanske halvøya og Nordøst-Asia.

Det kommende møtet mellom lederne av Sør-Korea, USA og Japan den 18. august på Camp David, Maryland, forventes å diskutere sikkerhetssamarbeid, Nord-Korea, Ukraina og andre spørsmål. 

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.