Kina fortsetter korona-nedstengningen: Tar i bruk drastiske 'våpen'

29/11/2022 08:58

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kina er et av landene der koronaviruset fortsetter å hjemsøke, og innbyggerne i mange av landets megabyer begynner å bli lei av det.

Heldigvis er det lenge siden det danske samfunnet ble stengt ned på grunn av koronaviruset.

Selv om vi fortsatt hører om det fryktede viruset i media nå og da, har det gått noen måneder siden det sluttet å bli kaldt nedover ryggraden da du hørte ordet.

De fleste dansker er vaksinert, og det danske samfunnet er helt åpent igjen, men slik er det ikke overalt i verden.

Et av stedene der koronaviruset fortsetter å forårsake mye «trøbbel» er Kina.

Her stenges fortsatt store byer med jevne mellomrom når svært få tilfeller registreres.

Og i Kina mener de det bokstavelig når de stenger samfunnet ned. HELT ned.

Her er millioner av innbyggere innelåst i hjemmene sine, og det er til og med historier om noen som nesten sulter fordi de ikke får lov til å komme ut.

Flere og flere tror derfor at det er mer et forsøk fra staten på å kontrollere befolkningen, snarere enn et forsøk på å beskytte befolkningen, og spesielt de siste dagene har hundretusener av kinesere derfor valgt å ta til gatene i protest.

Dette har forårsaket voldelig uro, spesielt i byene Beijing og Shanghai, og det kinesiske kommunistpartiet har nå satt landets sikkerhetsstyrker ut i gatene.

Det skriver AFP ifølge TV2.

Opprørssikkerhetsstyrkene, som det er anslagsvis 2,5 millioner av i Kina, har først og fremst blitt lansert for å kontrollere de rasende folkemengdene som demonstrerte på gatene, smugene og de store universitetene mot regjeringens håndtering av koronaviruskrisen.