Kiwi og Rema 1000: Kutter prisene

05/09/2023 11:41

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gledelige nyheter fra Kiwi og Rema 1000.

I august senket lavpriskjedene prisen på fisk, denne uken er det prisen på kjøtt som blir senket.

Rema 1000 er den første butikken som annonsererte rabatt på 42 kjøttprodukter. Så snart Rema annonserte rabatten, fulgte Extra etter.

- Vi skal være billigst og følger naturligvis etter på pris, sier Håvard Jensen, Extras kjededirektør, til Nettavisen, som først omtalte saken.

På den annen side hevder Kiwi å ha vært like raske som Rema og prisene ble oppdatert før butikkene åpnet før helgen. Det skriver DinSide.

- Disse prisendringene er noe som var varslet på forhånd, og derfor ikke noe vi gjør et stort nummer ut av, sier Nora Mile Helgesen, kommunikasjonssjef og koordinator bærekraft i Kiwi, til DinSide.

Line Aarnes, kategori- og innkjøpsdirektør i Rema 1000, forklarer at de tilbyr rabatter direkte til kundene ettersom leverandørkostnadene faller.

Mens Rema 1000 annonserte en rabatt på 42 kjøttprodukter, sa Kiwi at de senket prisen på 50.

I stedet sendte de DinSide en liste med ni varer som skulle være blant de mest populære kjøttproduktene som får en ny pris.

Helgesen forklarte at prisfallet skyldtes at markedsregulatoren har satt ned prisen på storfe og svin.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.