Kjendissønn døde brått

02/12/2022 11:44

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
"Har satt spor i mange mennesker."

Den danske popsangeren og sønnen til Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen ble bare 24 år gammel.

Dødsfallet bekreftes av hans far, Thomas Helmig.

Dødsårsaken er ikke oppgitt.

Hugo Helmig gikk bort onsdag 23. november, men først i dag bekrefter familien det tragiske dødsfallet.

I et innlegg på Instagram skriver faren følgende:

"Den siste kvelden i ditt altfor korte liv satt vi to sammen i sofaen i leiligheten din. Vi spiste og så på "Notting Hill" og vi snakket og vi snakket. Du var så full av håp, drømmer og planer for fremtiden. Jeg var med deg hele natten, og mens du sov, ga ditt lille hjerte opp. Og nå er du plutselig ikke ‘her’ lenger, men lever videre et sted 'Dypt i mitt hjerte' hvor jeg vil bære deg med ømhet, stolthet og ubetinget kjærlighet for resten av livet mitt. Jeg er så uendelig takknemlig for hvert eneste sekund jeg fikk med deg.
For alltid - Far."

På Hugo Helmigs egen profil har familien også skrevet om det store tapet.

”Hugo Helmig gikk bort onsdag 23. Hugo hadde et altfor kort, men godt liv som har satt sitt preg på mange. Hugo ville gjerne vært med oss, og han hadde mange planer og håp for fremtiden. Hans liv og virke som musiker lever videre i menneskene som kjente ham og visste om ham. Hugos karakter var gjennomsyret av humor, quirkyness, talent, søthet, visdom og mot, og han vil bli så uendelig savnet for alltid. Denne profilen og Hugos Facebook vil da bli stengt på et tidspunkt», står det på musikerens profil. Teksten er signert med en «KH Hugos familie."

Gjennombruddet

Hugo Helmig slo gjennom med debutsingelen «Please Don't Lie» i 2017. Det var den mest spilte sangen på dansk radio det året.

To år senere ga han ut sitt første album, «Juvenile», som ble godt mottatt av både befolkningen og Ekstra Bladet, hvor det fikk fire stjerner og senere tittelen årets danske album.

Kort tid etter utgivelsen ble det for første gang klart for offentligheten at Hugo Helmig slet med en rekke ting privat. Han ble blant annet pågrepet i kokainrush og måtte tilbringe natten i varetekt.

Misbruket, som også har stått i sentrum i noe av musikken hans, fikk familien til å samle seg tett rundt den plagede unge mannen.

I 2020 fortsatte han å imponere med minialbumet «Lulu Vol. 1», som handlet om kampen mot avhengighet, og som også ble kåret til årets danske album av Ekstra Bladet. Like imponerende var oppfølgeren «Lulu Vol. 2», som også skulle hatt en oppfølger. Det ble imidlertid droppet på grund av pausen han tokk i våres.

Nå har pausen dessverre blitt permanent på den mest tragiske måten.