Kjenner du 20-20-20-regelen? Kan forbedre synet din mens du jobber

19/01/2024 18:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det kan gjøre en betydelig forskjell i det lange løp!

For de av oss som jobber med en datamaskin, er det sannsynlig at øynene våre vil være limt til skjermen store deler av dagen.

Det skriver DailyRecord.

Og selv om dette er avgjørende for å få arbeidet gjort, kan for mye skjermtid ha en negativ innvirkning på øyehelsen og føre til langsiktige problemer som kan være vanskelige å løse.

Kjent som "datasynssyndrom"

En øyeekspert sier imidlertid at å følge en enkel regel i løpet av arbeidsdagen kan bidra til å minimere effekten av skjermen på synet vårt, som også er kjent som "datasynssyndrom".

Tina Patel, optiker hos Feel Good Contacts, sier at øynene våre naturlig forverres når vi blir eldre.

Imidlertid kan livsstilsfaktorer som dårlig kosthold, røyking og alkoholforbruk også påvirke synet ditt og føre til visse øyesykdommer.

Å ta vare på din generelle helse, trene og følge et sunt kosthold kan forhindre at synet ditt blir verre, og en ting som er spesielt effektivt hvis du jobber med datamaskiner, er '20-20-20-regelen'.

Tåkesyn, tørre øyne og hodepine

Eksperten sier at når du jobber, bør du prøve å se 20 meter unna i 20 sekunder hvert 20. minutt. Du bør også plassere dataskjermen litt under øyelinjen og blinke ofte, da dette vil holde øynene fuktige.

Hvis øynene dine er tørre, bør du vurdere å bruke øyedråper eller kunstige tårer, og bruk av blålysbriller kan også bidra til å redusere belastning på øynene og hodepine.

Stirrer på en digital skjerm for lenge, enten det er telefonen eller datamaskinen, kan forårsake en rekke øyeproblemer, inkludert:

 1. Digital belastning på øynene

 2. Sløret syn

 3. Tørre øyne

 4. Hodepine

 5. Problemer med å fokusere på avstand

Ved å ta de riktige forholdsreglene som nevnt ovenfor, kan du imidlertid bidra til å begrense skaden forårsaket av å jobbe med en skjerm.

Spis deg til et bedre syn

Eksperten anbefalte også noen matvarer som du kan legge til i kostholdet ditt for å forbedre øyehelsen din.

Hun sa: "Jeg anbefaler å inkludere mer frukt og grønnsaker for å holde øynene sunne. En diett rik på beta-karoten, lutein, zeaxanthin, sink og omega-3 fettsyrer kan redusere risikoen for synstap på grunn av øyesykdommer, som aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD)."

Noen av de beste matvarene for synet ditt inkluderer:

 1. Grønnkål

 2. Spinat

 3. Appelsiner

 4. Søtpoteter

 5. Abrikos

 6. Laks

 7. Makrell

 8. Sardiner

 9. Brasil nøtter

 10. Cashewnøtter

 11. Gresskarfrø