Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel

28/11/2023 21:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.

Britisk gastronomi har mistet en av sine mest betydningsfulle skikkelser.

Russell Norman, den anerkjente TV-kokken, forfatteren og restauratøren, har gått bort i en alder av 57. Dette melder en rekke britiske medier, inkludert The Guardian, Metro og Daily Mail.

Det bekreftes også av hans mangeårige venn og forretningspartner, Richard Beatty. I en uttalelse sitert av media, la Beatty ikke skjul på sin dype sorg over tapet av sin beste venn, Russell Norman.

Han nevnte i samme lovtale at Norman døde omgitt av familie og venner etter en kort kamp på sykehuset.

Norman var en kjent skikkelse i den britiske matscenen. Han var hjernen bak den populære London-restaurantkjeden Polpo samt en rekke andre restauranter under samme merke.

Hans bidrag til matverdenen utvidet seg også til TV-skjermen, og var vert for 'The Restaurant Man' på BBC og besøkte 'Saturday Kitchen'.

Hans lidenskap for matlaging og hans evne til å formidle dette gjennom både TV og skriving gjorde ham til en elsket figur blant matentusiaster.

I tillegg til sine TV-opptredener, var Norman også en anerkjent forfatter. Han hadde skrevet flere prisbelønte kokebøker og hans fjerde bok, 'Brutto: A Simple Florentine Cookbook', ble utgitt bare uker før hans død. Bøkene hans har bidratt til å spre kunnskapen og kjærligheten til matlaging.

Russell Norman etterlater seg kone og tre barn. I løpet av denne vanskelige tiden har Richard Beatty bedt publikum respektere familiens ønske om privatliv.

Normans død markerer et stort tap for det kulinariske samfunnet, og han vil bli husket for sin betydelige innflytelse på matkulturen, både i Storbritannia og internasjonalt.