Kjøttspisende bakterier kostet tre liv

21/08/2023 08:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Minst tre personer har mistet livet på grunn av de kjøttetende bakteriene.

Bakterien, Vibrio vulnificus, en sjelden, men dødelig kjøttetende bakterie, har drept minst tre mennesker i USA.

Det skriver BT.

Bakterien er blant annet kjent for to dødsfall i den amerikanske delstaten Connecticut. De ble begge infisert med bakteriene etter å ha svømt på to forskjellige steder på Long Island Sound.

En tredje ble infisert med bakteriene etter å ha spist rå østers.

I tillegg er ett tilfelle bekreftet i Suffolk County - om det er vannet rundt New York eller om bakterien har sitt opphav andre steder er ikke kjent.

Men frykten får nå guvernøren i New York, Kathy Hochul, til å advare befolkningen.

"Vibrio-bakterien er sjelden, men har dessverre funnet veien til denne regionen og kan være ekstremt farlig," sier Hochul og legger til:

"Mens vi undersøker videre, er det viktig at alle New Yorkere er på vakt og tar forholdsregler for å beskytte seg selv og sine kjære, inkludert å beskytte åpne sår fra sjøvann og, for de med nedsatt immunsystem, unngå rå eller underkokt skalldyr, som kan bære bakteriene», sa hun i en pressemelding torsdag, ifølge BT.

Befolkningen i Connecticut ble allerede advart i slutten av juli, inkludert om den potensielle risikoen for å spise rå østers og bli utsatt for salt eller brakkvann.

Forsiktighet må utvises spesielt i disse varme sommermånedene, da det er mer sannsynlig at bakterier vokser og forurenser rå skalldyr.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.