Kollisjon i Suezkanalen

07/08/2023 06:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trafikken gjennom Suez-kanalen ble kortvarig forstyrret da en slepebåt og et tankskip kolliderte

En slepebåt har sunket i Suez-kanalen etter en kollisjon med et Hong Kong-flagget tankskip.

Det meldte Suezkanalens ledelse lørdag.

Konvoier av skip som seilte gjennom kanalen fra nord ble ikke berørt av ulykken, mens skip som kom sørfra ble litt forsinket over lørdag.

Slepebåtens skrog ble ødelagt i kollisjonen.

Det ble satt i gang en aksjon for å redde slepebåtens syv mann store mannskap, skriver regionavisen Mena.

I følge lokale TV-stasjoner ble ett besetningsmedlem fra slepebåten drept. Det var en mekaniker fra den egyptiske byen Port Said.

Slepebåten kolliderte med et gasstankskip som seilte under Hong Kong-flagget, sa lederen for Suez Authority, Osama Rabie, i en uttalelse.

Det 230 meter lange tankskipet, som er lastet med 52.000 tonn LPG (flaskegass), har lagt til kai i Port Said inntil ulykken er undersøkt.

Grunnlagte fartøyer i Suez-kanalen har hatt innvirkning på global handel tidligere ved å hindre andre skip i å passere gjennom den viktige handelsruten.

I seks dager i mars 2021 var Suez-kanalen fullstendig blokkert etter at containerskipet «Ever Given» gikk på grunn i den menneskeskapte kanalen, som forbinder Middelhavet og Rødehavet.

Kanalen er den desidert raskeste ruten for sjøtransport mellom Asia og Europa.

Skip gikk også på grunn i mai og mars i år, men de ble raskt trukket løs.

I 2022 måtte slepebåter trekke en oljetanker fri, akkurat som et containerskip i mars i år forårsaket mindre forsinkelser. Dette har medført at den sørlige delen av kanalen nå utvides.