Kommuneoverlegen i Trøndelag: Siktet for 34 voldtekter

24/05/2023 09:50

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det opplyser politiet.

Den tidligere kommuneoverlegen i Trøndelag, er nå siktet for 34 voldtekter, opplyser politiet.

Politiet startet etterforskning i august i fjor, etter å ha mottatt varsel fra Statens helsetilsyn om muligens straffbare forhold. Tiltalte erkjente ikke straffeskyld. Det skriver Dagbladet.

Politiet gjør en grundig etterforskning av saken. Til dags dato har 89 personer forklar seg for politiet.

- På bakgrunn av det som er fremkommet i etterforskningen så langt, har påtalemyndigheten funnet grunn til å utvide siktelsen mot tidligere kommuneoverlege til voldtekt i 34 saker, sier Eivind Guldseth, politifaglig etterforskningsleder i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Den utvidede tiltalen inkluderer 34 tilfeller der siktende skal ha hatt seksuell omgang med pasienter som politiet mener at de har vært ute av stand til å motsette handlingen.

Seksuell omgang har vært masturbasjon, eller masturbasjonslignende bevegelser, som er i strid med straffelovens paragraf 929, jamfør paragraf 291 om voldtekt.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.