Kong Frederik åpner opp om ekteskapet med Mary: "Det kan hun takke seg selv for"

04/06/2024 21:28

Emma

Nyheter
Foto: Kongehuset
Kong Frederiks nye bok inneholder en rekke avsløringer om forholdet bak kulissene.

I den splitter nye boken «Kongens ord» av forfatter Jens Andersen åpner kong Frederik opp om den avgjørende rollen hans kone, dronning Mary, spiller i hans liv og kongelige virke.

Kong Frederik avslører åpenhjertig at dronningen er en konstant inspirasjonskilde og at hennes innflytelse strekker seg langt utover de kongelige rammene.

Hun er, som han understreker, en sentral skikkelse i hans visjoner, tanker og ord han formidler som regent.

Det skriver Billedbladet.

– Det kan hun takke seg selv for. Mary har formet sin egen rolle, skapt delvis av henne selv som en kvinne som er helt i tråd med tiden. Hun er klar over de mange endringene verden går gjennom, og tankegangen hennes er organisert rundt hvor og hvordan hun vil støtte meg som dronning. Sammen har vi skapt et parallelt spor, sier kong Frederik i «Kongens ord».

Dronning Marys engasjement og iherdige innsats som kronprinsesse gjennom årene har resultert i en moderne og skarp kongelig profil.

Hennes engasjement i en rekke veldedige organisasjoner som leder av The Mary Foundation, medlem av det internasjonale panelet ICPDs High Level Task Force og beskytter av FNs befolkningsfond har satt sine spor.

Blant hennes mange initiativer har dronningen jobbet målrettet for å bekjempe vold mot kvinner, kjempe for kvinners og jenters rettigheter, støtte sosialt utsatte grupper i det danske samfunnet og fremme bærekraftig utvikling.

Mary Foundations fokus på å bekjempe mobbing, vold i hjemmet og sosial isolasjon vitner om dronningens pågående innsats for å gjøre en forskjell i samfunnet.