Kong Harald og dronning Sonja får TV-serie

08/06/2023 10:18

Emma

Nyheter
Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.
Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.
Kongeparets kamp for kjærligheten blir dramaserie.

Kong Harald (86) og dronning Sonja (86) har vært gift i over fem tiår

Nå blir kongeparets kjærlighetshistorie TV-serie.

Det fremkommer i en pressmelding torsdag, som ble omtalt først av Se og Hør.

Serien skildrer hvordan de møttes og holdt liv i det umulige forholdet – der kronprins Harald og Sonja Haraldsen i ni år holdt det skjult at de var kjærester. Motstanden var stor i folket, pressen, regjeringen og hos kong Olav.

– Vi skal gjennom en omfangsrik reise som strekker seg over mange år, og jeg vil portrettere en person, ikke en kopi. Det er naturligvis en dyp respekt og litt ærefrykt som ligger i bunn, men jeg håper å kunne ta noen sjanser, slik jeg tror hans majestet selv ville gjort, sier hovedrolleinnehaver Sindre i pressemeldingen.

Skuespiller Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell skal spille det unge kongeparet. Skuespillerne Anders Baasmo og Anneke von der Lippe skal medvirke i serien.

Serien, som blir en av de største Viaplay-produksjonene til dags dato, har forventet premiere på Viaplay i 2025.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.