Kong Haralds sykemelding forlenges

05/04/2024 08:59

Sofie

Nyheter
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff / Kongehuset.no
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff / Kongehuset.no
Det melder Kongehuset.

Kong Haralds sykemelding er blitt forlenget etter hans sykdomsperiode som begynte midt i februar, da han følte seg dårlig under en privat reise til Malaysia. Nå forlenges sykemeldingen med to uker.

Kongen ble først innlagt på et sykehus i Malaysia og senere transportert tilbake til Norge i et fly for å motta videre behandling.

I Norge ble kongen operert ved Rikshospitalet, hvor han fikk innlagt en pacemaker, før han ble skrevet ut den 14. mars. Det skriver Nettavisen.

I lys av kongens helsestatus har kongehuset kunngjort at kronprins Haakon vil opptre som regent i Norge inntil Kong Harald er fullstendig restituert.

Det betyr at kronprinsen vil representere kongehuset og ta over kongens offisielle oppgaver, inkludert et allerede planlagt besøk til USA fra 15. til 19. april.

I mellomtiden vil Norges regjering, i samsvar med Grunnloven, håndtere landets styre.

Det understrekes i en pressemelding fra kongehuset at de øvrige medlemmene vil sørge for å ivareta kongens offisielle program så langt det lar seg gjøre, mens kong Harald er sykemeldt og jobber med å bli frisk.

– Hans Majestet Kongen er i rehabilitering etter sykehusinnleggelsen tidligere i vinter, og trenger fortsatt mer tid for å komme tilbake i arbeid. Kongen er derfor sykmeldt i to nye uker frem til mandag 22. april, skriver Kongehuset i en pressemelding.