Kongefamilien: Her er påskeplanene

07/04/2023 10:39

Sofie

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Foto: Kongehuset.no
Tilbringer påsken en plass som betyr mye.

En uttalelse fra kongehusets kommunikasjonssjef Guri Varpe avslørte denne uken at det norske kongeparet skal tilbringe påsken i prinsehytta i Sikkilsdalen i Jotunheimen, en kongelig tradisjon siden kong Haralds tid. 85) barndom.

Siden 1924 har kongefamilien tilbrakt tid i prinsehytta, som er en privat familieeiendom. For å komme dit pleier de å ta tog til Vinstra og beltebil videre. Kongeparet har ikke tidligere lagt skjul på at huset betyr mye.

- Sikkilsdalen er veldig viktig for oss. Der trekker vi oss tilbake, sa kong Harald til pressen under statsbesøket i Chile i 2019. Da var det ikke lenge til påske, og han og dronning Sonja skulle på hytta.

Ifølge Se og Hør kongehusekspert Caroline Vagle feiret kongefamilien påske i Sikkilsdalen hvert år. Hytta var en gang en gave til kronprins Olav på hans kroningsdag fra kronprinsen av Sverige i 1924. Det skriver Dagbladet.

- I seinere år har kongeparet vært der stort sett med venner, men tidligere var også ofte barn og barnebarn med. Den gang brukte de også å være med på påskeskirennet i Sikkilsdalen på påskeaften. For å komme dit pleier de å ta tog til Vinstra, og deretter beltebil resten av veien, sier hun og fortsetter:

- Kongen, som også pleier å være på Prinsehytta med jaktlaget sitt på høsten, har sagt at stedet er veldig viktig for dem. Det er en plass de kan trekke seg tilbake.

Kongeparet gleder seg litt mer til påsken i år når datteren deres, prinsesse Märtha Louise, 51, er på besøk.

Dessuten vil kronprinsfamilien ifølge kongelige eksperter fortsette å følge en fast påsketradisjon i år.

- Kronprinsfamilien skal være på sin egen hytte i Uvdal, hvor de har tilbrakt mange påsker de siste åra. Noen år har de også benyttet påskeferien til å reise utenlands, og gjerne til et sted med gode surfemuligheter.

Læs også:

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.
Skyller du eplet ditt? Dette bør du gjøre i stedet Skyller du eplet ditt under vann fra springen før du spiser det? Det viser seg at det er noe helt annet du bør gjøre i stedet.