Kongehus drama: "De er ikke på talefot"

27/02/2023

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Prinsen har ikke besøkt dronningen etter operasjonen hennes, og dette forsterker inntrykket av at det er kald luft mellom de to, mener kongefamiliens kommentator.

Hvis dronning Margrethe hadde håpet at prins Joachim skulle være klar med blomster på Rigshospitalet etter den store ryggoperasjonen hennes, har hennes majestet blitt svært skuffet.

Søndag - flere dager etter dronningens operasjon - bekreftet kongefamilien overfor Ekstra Bladet at prins Joachim ikke hadde besøkt sin mor.

– Nei, det har ikke prinsen, sier kongefamiliens kommunikasjonsavdeling til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets kongefamiliekommentator, Kim Bach, sender dette et tydelig signal.

– Dette tyder på at prins Joachim og dronning Margrethe ikke er på talefot. At en så alvorlig sak som en operasjon i den alderen kan være på et nært familiemedlem, ikke engang kan få prins Joachim på besøk, det forsterker inntrykket av det kjølige forholdet mellom mor og sønn. Det er problemer i familien, og det knaser tydeligvis fortsatt, mener Kim Bach.

Prins Joachim bor til daglig i Paris med sin kone, prinsesse Marie, og deres to barn, grevinne Athene og grev Henrik. Men ifølge Kim Bach kan det ikke være avstandens skyld at de ennå ikke har besøkt.

- Noen vil kanskje hevde at det kan være vanskelig å besøke når prins Joachim bor så langt unna, men nå er de mange velstående mennesker, så det burde ikke være noe stort problem. Hvis det var en vilje, ville de sannsynligvis finne ut av det, sier kongefamiliens kommentator.

Ekstra Bladet får vite at prins Joachims fire barn heller ikke har vært på besøk.

Søndag bekreftet kongefamiliens kommunikasjonssjef Lene Balleby overfor blant andre Billed-Bladet at kronprinsparet besøkte dronning Margrethe på Rigshospitalet på vei til flyplassen før de dro til India, der de er på offisielt besøk.

Massiv krise
Krisen i kongefamilien brøt ut da dronning Margrethe i september 2022 valgte å frata prins Joachims barn titlene som prinser og prinsesse.

I stedet, fra 1. januar 2023, skulle de adresseres som grever og grevinne Monpezat.

Deretter fanget Ekstra Bladet prins Joachim på vei til jobb ved den danske ambassaden i Paris.

– Vi er alle veldig triste. Det er aldri gøy å se barna dine bli såret på den måten, sier han, tydelig rørt.

Prins Joachim ble også spurt om hvordan avgjørelsen påvirket forholdet til moren, dronning Margrethe.

Han trakk pusten dypt før han svarte diplomatisk:

- Jeg tror ikke jeg trenger å utdype det her.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.