Kongehusekspert om kong Haralds avgjørelse: «Burde få sparken»

05/03/2024 09:38

Sofie

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Den norske kongens beslutning om å reise skulle aldri ha funnet sted, mener en ekspert.

Norges kong Harald, som med sine 87 år er Europas eldste monark, er innlagt på sykehuset etter en slitsom reise til Malaysia, på grunn av en infeksjon.

Hans helse har lenge vært en bekymring, og nå blir beslutningen om å la ham dra på den lange turen møtt med skarp kritikk fra kongelige eksperter.

Den svenske kongehuseksperten Johan T. Lindwall uttrykker sin forargelse til SE og HØR:

"De som har tillatt dette burde få sparken. En reise fra Norge til Langkawi tar mer enn et døgn og er slitsom nok for unge og friske mennesker. Og hva med varmen? Kong Harald og dronning Sonja (86) reiste fra 10 kuldegrader hjemme i Oslo til 36 graders hete i Malaysia. Og det er jo helt tydelig at kongens kropp ikke tålte denne påkjenningen."

Den bekymringsfulle turen endte med at kong Harald måtte få implantert en permanent pacemaker for å regulere pulsen, noe som igjen har satt fokus på beslutningsprosessene i det norske kongehuset.

Lindwall understreker alvoret i situasjonen ved å konkludere:

- Dette er jo ren galskap.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.