Kongehuset bekrefter: Nå skal de gifte seg

28/04/2022 07:58

Emma

Nyheter
Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix
Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix
Kongehuset kommer med store nyheter.

I dag er det gode nyheter på kongefronten.

Prins Gustav av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som er sønn av prinsesse Benedikte og avdøde prins Richard og nevø av dronning Margrethe, vil gifte seg med kjæresten sin på 19 år, Carina Axelsson, lørdag 4. Det bekrefter kongefamilien overfor Billed-Bladet.

Paret er begge 53 år gamle, og har vært sammen siden de var 34 år gamle. Det er ikke frivillig for dem å gifte seg bare nå.

Dette er fordi prins Gustavs bestefar i 1939 skrev et testamente med strenge krav til prins Gustavs fremtidige ektefelle. Hun måtte være arisk, edel og protestantisk hvis han skulle arve Berleburg slott.

Og det er her problemet oppstår. Carina Axelsson ble født av en meksikansk mor, hun ble født katolikk og foreldrene hennes er ikke adelsmenn.

Prins Gustav har imidlertid ikke gitt opp så lett, og nå er saken avgjort i den tyske høyesterett. Det står at prins Gustav er den rettmessige eieren av slottet og tilhørende eiendeler.

Det har dermed banet vei for at testamentet ikke lenger står i veien for paret, skriver Billed-Bladet.

Dermed er det satt opp for den veldig store festen, når paret offesielt gifter seg 4. Juni i år.

Det er heller ikke utenkelig at folk fra den norske kongefamilien vil delta i den store festen.

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.