«Kongeord» var bare begynnelsen: Nå utgis nok en bok om kong Frederik

31/01/2024 15:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politikens Forlag bringer nyheten om nok en bok om den danske regenten – samt handlingen og utgivelsesdatoen.

Dansk litteraturelskere, gjør deg klar!

Etter triumfen med «Kongeord», en bok som umiddelbart toppet bestselgerlistene, tilbyr Politikens Forlag nå nok et fascinerende innblikk i livet til kong Frederik den 10.

Det skriver Se og Hør.

Den nye boken, «Frederik X – en konge blir», skrevet av Anne Sofie Kragh, skal etter planen utgis 8. februar, og spenningen er allerede til å ta og føle på. Dette er ikke bare en kongelig biografi.

«Frederik X – en konge er født» lover å ta leserne med på en unik reise gjennom kongens liv – fra barndommen i toppetasjen på Amalienborg til dagene som «nesten vanlig» student i Aarhus, og videre til utfordringene og triumfer, som formet ham til den regenten han er i dag.

Over 200 bilder vil følge disse historiene, og gir et sjeldent og fargerikt innblikk i Kongens personlige og offentlige liv.

Interessen for Kong Frederik er mer enn en litterær trend; det er et vitnesbyrd om en nasjon som er dypt forpliktet til sitt monarki.

«Kingeord» av Jens Andersen, som fortsatt er nummer én på Aller Bøgers bestselgerliste, og hans tidligere verk «Under bjelken» understreker fascinasjonen.

Med «Frederik X – en konge blir» får danskene nok en mulighet til å fordype seg i kongens liv. Så for alle som leter etter et dypere lag av kongesagaen, ser det ut til at bokhandlene har akkurat det du trenger.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.