Kreml 'veldig oppsatt' på å diskutere en slutt på Putins krig

14/11/2022 14:17

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
President Putin har lidd flere pinlige tap de siste ukene, og det ser ut til at Kreml oppfordrer ham til å avslutte krigen så fort som mulig.

Russiske tjenestemenn i Kreml sies å være svært opptatt av å «diskutere» en slutt på Putins invasjon av Ukraina. Presidentens styrker har lidd betydelige tap og nederlag de siste ukene.

De mistet et av de største strategiske områdene, som de vant for noen måneder siden da alle tropper forlot Kherson-området.

Og rundt 80 nøkkelsoldater ble drept da tre «hovedkvarter» ble beskutt av Ukraina.

Det skriver Daily Star.

Nå ser det ut til at tjenestemenn kommer til enighet med at Russland taper - og at det hele i utgangspunktet har vært dyrt og bortkastet tid.

– Begge sider, spesielt Russland, har signalisert at de er villige til å forhandle, men på visse vilkår. For Ukraina vet de at forhandlinger trolig vil bety å bli tvunget til å gi opp territorium, noe de ikke er villige til å gjøre, sier journalist Liz Cookman, som har vært basert i Ukraina og dekket krigen siden den startet i februar.

"For øyeblikket er det mye håp om at de faktisk fullt ut kan vinne denne krigen. Det ser absolutt mye mer håpefullt ut for Ukraina, og det er et stort løft for moralen når vinteren setter inn. Ukrainas vintre er veldig harde, de er veldig kalde - det begynner allerede å bli veldig kaldt," legger hun til.

Hun sa at mange byer også hadde "planlagte strømbrudd" og noen varmebrudd som en del av arbeidet med å spare energi.

– Bosetninger i øst og noen i sør har ikke gass eller strøm i det hele tatt, så den slags er et stort moralsk løft for hele landet, sier hun.

Putin har ennå ikke kommentert offentlig om sine nylige nederlag i landet, men kilder på mange ukrainske Telegram-kanaler hevder at folk nær Putin oppfordrer ham til å trekke seg helt ut av landet og ta tapet - men de tror ikke mye på at han gjør det.