Krigen nærmer seg: Russiske soldater skyter på sivile

24/02/2022 13:59

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland har insistert hele natten og morgenen på at de ikke sikter mot sivile mål, men det begynner å bli tvilsomt.

Siden de lanserte sin invasjon av Ukraina tidlig i morges, har Russland insistert på at de ikke fokuserer på sivile mål, og at det ikke er en invasjon, men en «militær operasjon», som ifølge Russlands FN-ambassadør har blitt tvunget til å utføre i «selvforsvar».

Imidlertid har flere vestlige ledere, inkludert Mette Frederiksen, vært ute etter å «fordømme» Russlands handlinger, og blant annet har DEN amerikanske presidenten Joe Biden beskrevet situasjonen som en ekte «invasjon» som ifølge ham vil koste mange liv.

Nå har det også i det stille begynt å dukke opp at Russland ikke nødvendigvis planlegger å desarmere bare det ukrainske militæret, selv om de har sagt nettopp det tidligere, og flere sivile tap har blitt rapportert så langt.

Ifølge den danske TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt har russiske soldater også begynt å skyte mot ukrainske sivile. 

– Ifølge de ukrainske soldatene vi snakket med, har russerne skutt mot sivile biler. Vi snakket også med en lastebilsjåfør der du kunne se at vinduet og en del av fronten var knust, sier han.

Derfor rykker ikke NATO inn.

NATO er militært og politisk samarbeid mellom 20 hovedsakelig EU-land og USA og Canada, som alle støtter hverandre i tilfelle krig.

Selv om Ukraina er et såkalt «partnerland» og en alliert av NATO, er det ikke medlem av NATO og går derfor sannsynligvis ikke inn med militæret i Ukraina.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa på en pressekonferanse tidligere i dag 24. februar: «Nei, det er ingen NATO-tropper i Ukraina. Vi har kunngjort at vi ikke har noen planer om å sende noen tropper til Ukraina.

Han la imidlertid til: «Men vi øker antall tropper i den østlige delen av alliansen. Ukraina er en verdsatt partner. Vi støtter Ukraina og forsvarer våre østlige allierte.»

Han har dermed bekreftet at NATO har flyttet tusenvis av tropper til de østligste medlemmene av alliansen for å være forberedt på «uforutsette hendelser», og vestlige ledere som Joe Biden og Mette Frederiksen har også kunngjort at Vesten vil iverksette nye og tøffe sanksjoner mot Russland.

På samme måte har emiren av Qatar og statsministrene i Japan og Sør-Korea sagt at de støtter Ukraina i kampen mot Russland.

På den annen side har Hviterusslands president Aleksandr Lukashenko sagt at hviterussiske tropper vil støtte russerne «om nødvendig».

 

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.