Kristin Harila: Satt ny verdensrekord

27/07/2023 09:05

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Brukte 3 måneder og 1 dag på å bestige 14 av verdens høyeste fjell.

Kristin Harila besteg det siste fjellet i sitt verdensrekordforsøk, K2, og slo sin egen verdensrekord ved å bestige de 14 høyeste fjellene i verden på kortest tid. 

Det kunne Vadsøværingens-talsperson Rigmor Berthier bekrefte overfor iFinnmark torsdag morgen. 

– Hun har akkurat meld ifra at hun er oppe på toppen, sier Berthier klokken 08:05 torsdag.

10:45 lokal tid var Harila på toppen av K2, sammen med sin klatrepartner Lama.

– Vi har fått bekreftelse fra andre hold både «trackeren» (GPS-sporeren, journ.anm.) viser at hun er på toppen, og de som har vært på basecamp og snakket med andre.

Det høyeste punktet på K2 er 8 611 meter over havet. Berthier sa til NTB tidlig torsdag morgen at det var mye snø på toppen av fjellet og at den siste etappen til toppen tok tid.

Verdensrekorden er på tre måneder og én dag, (92 dager totalt), ifølge en pressemelding torsdag morgen. 

Harila var tidligere den raskeste personen til å bestige verdens 14 høyeste topper etter at Nimsdai Purjas verdensrekord på 6 måneder og 6 dager ble opphevet av Guinness Book of World Records. 

Vi i redaksjonen gratulerer masse med verdensrekorden.

Her kan du se bildet av fjellet K2. Foto: Shutterstock

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.