Kronprins Haakon: Vekker STOR oppsikt i utlandet

25/07/2023 14:43

Sofie

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Foto: Kongehuset.no
Skapte flere overskrifter i utlandet.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fyller 50 år i år. Kronprinsen var den første som feiret sin første bursdag, som skjedde sist torsdag.

I denne anledning har Haakon gitt flere intervjuer, blant annet med NTB og NRK. En uke etter at intervjuet ble publisert, fikk spesielt sistnevnte mye oppmerksomhet.

Kronprins Haakons kommentarer skapte flere overskrifter utenfor norske grenser. 

Danske B.T var et av mediene som dekket intervjuet, der kronprinsen diskuterer både sin kongelige fremtid og sin lidenskap for surfing, som han deler med sin datter, prinsesse Ingrid Alexandra.

«Den norske kronprinsen overrasker», sto det i avisa, og sikter til følgende uttalelse:

- Jeg får ofte spørsmål om hva jeg hadde gjort hvis jeg ikke var kronprins. Da hadde jeg vært proff surfer på World Tour. Kanskje eks-proff forresten, for nå er jeg jo snart 50, sa kronprinsen til NRK.

B.T omtalte valget som «oppsiktsvekkende».

Flere danske medier omtalte intervjuet. Billedbladet holder også fast ved hans uttalelser, spesielt de om kronprinsesse Mette-Marit.

Bladet kaller kronprinsens ord «en kjærlighetserklæring».

- Hun er et utrolig viktig menneske i livet mitt. Vi går jo sammen og har gjort det nesten halve livet. Jeg er utrolig heldig som har henne på laget. Og jeg synes at på vårt beste så er vi et ganske godt team, rett og slett, sa kronprinsen om kona til NRK.

Det er ingen hemmelighet at kronprins Haakon er populær utenfor Norge. For å markere 50-årsjubileet snakket Dagbladet med den danske kongeeksperten Ulrik Ulriksen.

Han mener Haakon oppfattes som en «mann i balanse og en person som er rimelig åpen for omverdenen».  

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.