Kvinne arrestert under dronningens besøk: Prøvde å svømme om bord på kongeskipet

05/09/2023 10:30

Sofie

Nyheter
Foto: Pressefoto fra Kongehuset
Foto: Pressefoto fra Kongehuset
En kvinne håpet å komme om bord på kongeskipet – hun havnet i en politibil i stedet.

Fredag ​​1. september ankom dronning Margrethe Fredericia i forbindelse med årets sommerturné. Kongeskipet Dannebrog la til kai i Gamle Havn i Fredericia.

Men den gamle tradisjonen fikk ikke foregå uten litt dramatikk. Det skriver Fredericia Dagblad.

En kvinnelig borger så henne snittet til å ta en svømmetur i Gammel Havn. Alt med sikte på å hoppe i vannet og svømme ut til Kongeskipet Dannebrog.

Politiet fikk imidlertid raskt tak, og derfor endte det med at kvinnen ikke var i nærheten av å komme om bord på kongeskipet i det hele tatt.

– Kvinnen hoppet i vannet fra andre siden av Gammel Havn og svømte over til kongeskipet. Våre folk på land ringte raskt vår marineenhet, og de lokaliserte kvinnen og plukket henne opp, sier visepolitiinspektør Mikkel Ross til Fredericia Dagblad.

Kvinnen ble i etterkant hjulpet i land, men hun var ikke akkurat samarbeidsvillig. Planen om å svømme ombord på kongeskipet endte også ille for kvinnen.

Hun ble deretter arrestert og siktet for brudd på loven. Mikkel Ross forteller også at hun derfor ble tatt med på tur til politistasjonen i Vejle i arresten.

I forbindelse med årets sommertog, hvor Fredericia var et av stedene for dronning Margrethes prosesjon, har politiet opprettet en egen kommandostasjon, KSN.

Bortsett fra den kvinnelige svømmeren, gikk alt annet i Fredericia etter planen. Etter at dronningen var kommet til Gammel Havn i Fredericia, kjørte dronning Margrethe i bussen til rådhuset.

Det tettpakkete programmet ble avsluttet med mottakelse på Kongeskibet Dannebrog.