Kvinne funnet død i Malaga: Bekreftet norsk

18/09/2023 16:45

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ble funnet død på åpen gate.

Oppdatert 19. september: Kvinnen som ble funnet død i Torremolinos torsdag i forrige uke, er en 21 år gammel kvinne fra Norge.

En ung kvinne som ble funnet død i åpen gate i Torremolinos ved Malaga forrige uke, antas å være norsk, ifølge spansk og norsk politi.

- Den unge kvinnen som ble funnet død er mellom 20 og 30 år. Hun er antatt norsk, men identiteten er ennå ikke bekreftet, skriver spansk politi i en e-post til VG.

Det er satt i gang en foreløpig etterforskning og politiet avventer obduksjon.

Norske Kripos bekrefter at personen som ble funnet død i Torremolinos ved Malaga natt til torsdag trolig er en ung norsk kvinne.

Kvinnen er fra Innlandet, men bodde nylig i Spania, sier NRK. Ifølge kanalen gjorde politiet etterforskning i kvinnens leilighet forrige uke.

En gruppe ungdommer fant kvinnen ved 00:30-tiden natt til torsdag med tegn til kvelning, melder den spanske avisen El Pais.

Helsepersonell bekreftet at kvinnen døde på stedet. En tom veske eller pose ble angivelig funnet sammen med kvinnen, men hun hadde ingen identifikasjonsdokumenter da hun ble funnet, rapporterte spanske medier.

Hun er ennå ikke offisielt identifisert.

- Utenriksdepartementet er kjent med at det som trolig er en norsk borger er død i Spania. Ambassaden i Madrid vil gi konsulær bistand til de pårørende. For ytterligere kommentarer henviser vi til spansk politi, sier pressetalsmann Henrik Hoel.

NRK skriver at den norske kvinnens venner ikke har kommunisert med henne siden søndag 10. september. Ingen er ennå pågrepet, sier spansk politi til El Pais.