Kvinne hevdet å være Madeleine McCann: Nå er det nyheter

02/02/2024 15:00

Sofie

Nyheter
Foto: Politi / Privat
Foto: Politi / Privat
Nå er det nyheter fra den polske kvinnen som hevdet å være Madeleine McCann.

Madeleine McCann forsvant fra jordens overflate da hun var bare 3 år gammel. Hun forsvant under en familieferie i Portugal, og siden den gang har folk forsøkt å finne ut hva som skjedde med den lille jenta.

Det var blant annet en polsk kvinne som utga seg for å være den lille jenta, men en DNA-test viste at det ikke stemte. Og etter å ha skapt mye kaos i fjor, er det nå nyheter fra den polske kvinnen.

Julia Wandelt, som opprettet Instagram-profilen sin @iammadeleinemccan for omtrent et år siden, tiltrakk seg en stor tilhengerskare da hun hevdet å være den savnede jenta.

Påstandene hennes ble imidlertid avvist da hun dukket opp i det amerikanske TV-programmet Dr Phil, hvor hun mottok en DNA-test som bekreftet at hun ikke var Madeleine McCann, men heller polsk.

Julia Wandelt har nå fortalt BBC at hun angrer på at hun hevdet å være Madeleine McCann og forklarte sine motivasjoner for å dele det på sosiale medier.

Ifølge den polske kvinnen innså hun under terapien at barndomsminnene hennes var ufullstendige, og hun begynte å lure på om det kunne være noe i de tomme hullene, for eksempel muligheten for at hun var adoptert, skriver LADbible .

Hun ba familiemedlemmer vise bilder av moren hennes som var gravid med henne, men de fortalte henne ganske enkelt at hun ikke var adoptert.

Julia Wandelt trodde mangelen på svar fra familien hennes kunne bety at hun var blitt kidnappet, så hun besøkte savnede personers nettsteder der hun fant Madeleine McCanns sak. Hun mente de hadde likheter, inkludert et coloboma, som er en sjelden øyesykdom som rammer omtrent ett av 10 000 barn.

Hun fortsatte med å dele innlegg på sosiale medier siden hun "ønsket å vite sannheten", og forsikret BBC om at hun ikke gjorde det for berømmelse.

"Det var aldri min intensjon å skade noen - ikke engang McCann-familien," sa hun og fortsatte:

"Jeg ville bare vite hvem jeg er."

Hun la til at hvis hun kunne gå tilbake i tid, ville hun aldri ha opprettet profilen.

Hovedmistenkt i saken er fortsatt Christian Brueckner, som allerede er dømt for både narkotikasmugling og seksuelle overgrep og soner for tiden en dom i Tyskland.