Kvinne raser over svigerfar etter akutt keisersnitt: 'Han kalte meg doven'

19/07/2021 09:30

Emma Sletta

Nyheter
En kvinne har forårsaket raseri etter å ha delt sin historie om hvordan hun etter en akutt keisersnitt ble fortalt av svigerfaren at hun er lat.

Det er ingen hemmelighet at det er vanskelig å føde et barn. Derfor er det en stressende og energiintensiv ting.

Noen mødre opplever komplikasjoner eller problemer som fører til at de ikke kan føde som planlagt. I slike tilfeller må man utføre en akutt keisersnitt.

Og som med andre typer operasjoner, er det risiko forbundet med det. I tillegg er det også en operasjon som tar tid å komme seg etter hvorfor mange kvinner senere er slitne og føler ubehag.

En mor delte nylig sin historie på Kidspot.com.au ifølge Daily Mirror. Her sier hun at da hun skulle føde sitt første barn, kalt Abigail, hadde hun ikke noe annet valg enn å ha en akutt keisersnitt. 

Kvinnen, som er fra Australia og ønsker å være anonym, sier hun hadde en lang fødsel som endte i en akutt keisersnitt.

Etter alt hun hadde vært gjennom, satt hun utmattet i sengen og så hvordan svigerfaren møtte barnebarnet for første gang.

Det var et emosjonelt og søtt øyeblikk, men det ble raskt ødelagt av svigerfaren, som sendte en unødvendig og motbydelig bemerkning i retning av kvinnen.

– Han så på meg og sa: 'Du var for lat til å dytte,huh?', sier kvinnen.

«Selv om kommentaren var ment å være en vits (en jovial tone etterfulgt av latter), syntes jeg ikke det var morsomt. Jeg visste hvordan Frank var og under overflaten av hans bemerkning var det, i hans øyne, en viss sannhet."

Hun fortsetter med å si at hun ikke svarte på kommentaren hans da hun var for sliten på den tiden, selv om hun visste at det var galt å si av svigerfaren.

Hun hevder også at det ikke var siste gang svigerfaren delte sine utdaterte syn på fødsel og foreldreskap.

"Da han og svigermor kom på besøk i ukene og månedene etter, var det veldig tydelig at Frank forventet at moren (eller til og med bestemoren) skulle være den praktiske forelderen eller besteforeldren. Det betydde å bytte bleier, fôring, bading – selv å leke med Abi var ikke en jobb for ham eller sønnen, legger hun til.

Etter å ha delt sin historie, har kvinnen fått flere til å svare. De aller fleste støtter henne og kritiserer svigerfaren for å snakke ut om noe han ikke har erfaring med.

« Det får meg til å le når folk kan ha en mening basert på noe de aldri har opplevd. Hvilken vinner, lol," skriver en person, mens en annen er mer kortfattet: "Det er forferdelig!"

Jeg tror ikke noen akutt keisersnitt er lat. Selv når en mor velger å ha keisersnitt, uten å føde 'naturlig' først. De eksisterer av mange grunner og gir et trygt utfall for mor og baby», skriver en tredje.