Kvinne trodde hun bare var sliten av å jobbe lange dager: Det viste seg å være langt verre

21/11/2023 14:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Privat / Megan Horrocks
Foto: Privat / Megan Horrocks
Megan Horrocks trodde trettheten skyldtes hennes 16-timers dager – men det viste seg å være langt verre.

En kvinne opplevde symptomer som tretthet og oppblåst mage og trodde først at hun bare var sliten av mye arbeid. Men etter en skanning fikk hun en forferdelig diagnose av legene.

Megan Horrocks sa at symptomene hennes begynte mens hun jobbet som spa-terapeut på en yacht, men først tenkte hun ikke så mye på det før de gradvis ble verre.

Den 30 år gamle kvinnen fra Crosby, Merseyside, delte sine erfaringer med Liverpool Echo.

"Jeg trodde jeg kanskje utviklet en glutenintoleranse. Jeg ble veldig oppblåst og hadde magesmerter. Det hele var veldig subtilt, det varte sannsynligvis i omtrent seks måneder," sa hun til utsalgsstedet og la til:

"Jeg var sliten, men jeg trodde kanskje det var på grunn av mine 16-timers dager og det travle livet jeg levde. Det var ikke konsekvent, så jeg utslo det."

Etter å ha avtalt time med legen, fikk Megan tatt en blodprøve, som viste seg å være normal. Men ytterligere tester viste at hun hadde stadium tre tarmkreft, skriver Mirror.

"Jeg husker at jeg følte meg litt nummen. Jeg trodde bare de skulle fortelle meg at jeg hadde Crohns eller kolitt," sa Megan og la til:

"Jeg mistet faren min til kreft da jeg var 19, og jeg følte bare at det ikke kom til å skje med meg. Mamma brøt sammen og jeg følte bare at jeg måtte være sterk for henne. Du kan virkelig komme ned i kullkjeller, men du må opp igjen."

"Jeg fortsatte bare å gå på treningsstudioet, jeg lot ingenting stoppe meg. Jeg tenkte, 'kreft kommer ikke til å styre min verden slik den gjorde da jeg mistet faren min'."

Megan mottok både strålebehandling og kjemoterapi ved Clatterbridge Cancer Center i Liverpool i sju og en halv uke. Men på grunn av størrelsen på kreften og plasseringen av lymfeknutene, ble hun fortalt at hun også måtte opereres for å få den fjernet.

Hun bestemte seg derfor for å "ta saken i egne hender" og søke naturlige midler sammen med kreftbehandlingen og sunn livsstil.

"Jeg brukte mye urtemedisin og jeg fokuserte på sunne ting og naturmidler," fortalte hun. Tre måneder senere og før operasjonen ba Megan om en tidlig skanning.

"De gikk vanligvis ikke med på tidlige skanninger, men de ga meg en for å berolige meg. Jeg sa: 'Jeg vil vite om det jeg gjør fungerer'," sa hun.

De ringte meg syv uker etter skanningen og legen sa: "Megan, det er gode nyheter."

"Han fortalte meg at legene slet med å finne svulsten på skanningen. Han sa: "Hva har du gjort? Uansett hva du har gjort fungerer. La oss få deg tilbake for en ny skanning," sa hun.

Etter en serie skanninger og en koloskopi ble Megan informert om at legene ikke kunne finne noen bevis for svulsten utover noe arrvev.

"[Legen] sa: "Se, det er ikke gullstandarden, men du trenger ikke kirurgi. Du kan gjøre litt tropeterapi." De sa at det du har gjort er fantastisk. Jeg unngikk fullstendig den invasive operasjonen de måtte gjøre på meg," sa hun.

Megan gjennomgår nå en spesifikk type strålebehandling som er rettet mot gjenværende celler som potensielt kan være kreft.

For å hjelpe andre har Megan dokumentert sin reise med kreft på Instagram under brukernavnet @megghorrocks.