Lånekassen med viktig beskjed

25/01/2024 08:15

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Nå kommer de med en viktig beskjed.

Denne uken mottar 52 000 kunder sin første faktura fra Lånekassen.

Lånekassen informerer om at hvis du ikke har økonomisk mulighet til å betale, er det mulig å utsette betalingen opptil 36 ganger.

Viktig informasjon fra Lånekassen angir at når du mottar en faktura fra dem, må du enten betale den umiddelbart eller søke om betalingsutsettelse. Det skriver DinSide.

Dette gjelder selv om du venter på å få deler av lånet ditt omgjort til stipend, som presisert i en nylig pressemelding fra Lånekassen.

Dersom økonomiske forhold hindrer deg fra å gjennomføre betalingen, kan fakturaen utsettes opptil 36 ganger uten krav om å oppgi grunn.

Det er viktig å være oppmerksom på at kunder som unnlater å betale regningene, ikke søker om betalingsutsettelse eller rentenedsettelse, vil oppleve at lånet deres blir sagt opp og overført til Statens innkrevingssentral, advarer Lånekassen.

Ved å søke om utsettelse er det imidlertid nødvendig å være klar over at rentene vil fortsette å påløpe, og nedbetalingstiden vil forlenges i samsvar med varigheten av den innvilgede utsettelsen.

Lav inntekt, arbeidsledighet eller sykdom kan også gi rett til rentenedsettelse eller utsettelse av betalingen for en bestemt periode.

Det er viktig å være oppmerksom på disse alternativene for å håndtere lånet på en forsvarlig måte.