Lamborghini konfiskert av politiet: Nå kan den bli din

10/02/2024 23:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Politifoto
Foto: Politifoto
En Lamborghini som ble beslaglagt av politiet i 2021 og senere konfiskert i retten, går nå under hammeren.

Dramaet om en milliondyr Lamborghini har nådd slutten.

I oktober 2021 ble den splitter nye luksusbilen stoppet av dansk politi. Føreren, en mann bosatt i Norge, ble målt til å kjøre godt over tillatte grenser, og politiet siktet derfor den norske fartsbøllen for å ha kjørt utilregnelig.

Nå skal den lynraske Lamborghini Huracán Spyder ut på auksjon, opplyser politiet i en pressemelding.

228 km/t

Sjåføren var på vei fra Tyskland, der han nettopp hadde kjøpt bilen, til Norge. Men bilen ble aldri med mannen til de norske fjellene da den ble beslaglagt av dansk politi. 

– Eieren av bilen ble dømt for utilregnelighet av tingretten i Hjørring 18.februar 2022, da retten fant det bevist at eieren hadde kjørt i 228 km/t på motorveien Hirtshals, sier den danske spesialaktor Morten Sønderby.

Dommen ble anket til Vestre Landsrett, som opprettholdt tingrettens dom. Deretter forsøkte eieren å få Høyesterett til å ta opp saken, men den begjæringen ble avslått.

– Derfor er straffesaken nå endelig avgjort av danske domstoler, og bilen vil derfor bli lagt ut på auksjon, sier statsadvokaten.

Drømmer du om å få tak i bilen - og i tillegg har en million i overskudd - kommer den til salg mandag 4. Mars. Auksjonen finner sted på BCA Auto Auktion i den danske byen Vejle.

– Praksisen i denne saken skiller seg ikke fra andre saker der politiet må auksjonere bort biler, mopeder, sykler og så videre. For politiet spiller det ingen rolle hvor mye et salg bringer. Men man kan si at skattebetalerne har interesse av prisen, fordi pengene fra auksjonen går til statskassen, sier Morten Sønderby.

Påtalemyndigheten sier de ikke har noen ytterligere kommentar til saken.

VG har tidligere omtalt at eieren er Shakhwan Ameen, som lever av å importere og selge sportsbiler. Og at den aktuelle Lamborghinien hadde kostet ham 2,5 millioner norske kroner.

Foto: Politifoto