Lasse tok en drastisk beslutning om telefonen sin: Gjorde en vakker oppdagelse

06/12/2023 05:00

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Beslutningen har gitt ekstra verdi for hele familien i hverdagen.

En liten gjennomsiktig plastboks med rødt lokk har blitt avgjørende for livene til Lasse Løber og hans familie.

Denne enkle boksen dukker opp på kjøkkenbordet mellom klokken 16 og 19 hver dag, og det er her Lasse og kona Sine plasserer jobbtelefonene sine. De neste tre timene er dedikert til ro og samvær uten distraksjoner.

Lasse Løber, 35 år og trebarnsfar, jobber som markedssjef og foredragsholder. For å være mer tilstede med familien sin, bestemte han seg for denne unike tilnærmingen:

"Barna mine krever oppmerksomheten min og jeg vil være sammen med dem så mye som mulig. Derfor kom jeg på ideen om denne tidsboksen hvor vi låser ganske enkelt telefonene inne for å være mer tilstede og tilstede." Det sier han til TV2.

For syv år siden tok Lasse Løber en beslutning om å leve et enkelt liv uten smarttelefon. Han droppet den konstante forstyrrelsen og drømte om et mer fredelig liv.

Han holdt fast ved denne avgjørelsen i to og et halvt år, kun bevæpnet med en gammeldags flip-telefon.

Nå som en travel familiefar og medlem av arbeidsstyrken, innrømmer Lasse at det er vanskelig å leve uten en smarttelefon, men han har holdt balansen ved å ha to telefoner: en smarttelefon for jobb og en "dum telefon" for personlig bruk.

Han sier at denne tilnærmingen hjelper ham til å bli mer bevisst på telefonbruken sin.

På spørsmål om hvor han ser seg selv i 2030 når det gjelder skjermtid og telefonbruk, håper Lasse å ikke ha en smarttelefon. Han understreker imidlertid at det vil avhenge av hans livs- og jobbsituasjon.

Han konkluderer med at det vil fortsette å være en reise for å finne balanse og føle.