Leah Remini saksøker kirke: Hevder å være offer for «psykologisk tortur»

04/08/2023 09:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Leah Remini saksøker Scientology Church og hevder at hun er et offer for «psykologisk tortur».

Remini – mest kjent for sin rolle i The King of Queens – har startet sin søksmålskamp.

Remini meldte seg inn i Scientologikirken som barn i 1979, og sluttet i 2013 før han ble en frittalende kritiker på en rekke forskjellige emner.

Skuespillerinnen saksøker kirken og Miscavige for trakassering, ærekrenkelse og annen ulovlig oppførsel.

I søksmålet som ble anlagt onsdag (2. august) i Los Angeles Superior Court, hevder Remini at hun har blitt: "forfulgt, overvåket, trakassert, truet, skremt, og dessuten blitt offer for forsettlige ondsinnede og uredelige rykter."

Hun sier også at scientologis «mob-lignende operasjoner og angrep» har «betydelig» påvirket hennes liv og karriere – noe hun søker kompenserende og straffende erstatning for.

I en pressemelding som ble sendt ut onsdag, uttalte Remini: «I 17 år har Scientology og David Miscavige utsatt meg for det jeg mener er psykologisk tortur, ærekrenkelse, overvåking, trakassering og trusler, noe som har hatt en betydelig innvirkning på mitt liv og min karriere.

"Jeg tror jeg ikke er den første personen som er målrettet av Scientology og dens operasjoner, men jeg har tenkt å bli den siste."

Søksmålet ble anlagt i et forsøk på å "kreve at Scientology, og enhver enhet den kontrollerer og finansierer, skal slutte og avstå fra sin påståtte praksis med trakassering, ærekrenkelse og annen ulovlig oppførsel mot alle som Scientology har stemplet som en "fiende".

Pressemeldingen fortsetter: «OSA Network Orders, en rekke direktiver fra Scientologys grunnlegger, avdøde L. Ron Hubbard, institusjonaliserte en rekke gjengjeldelsesaksjoner som skulle iverksettes mot enhver enkeltperson, organisasjon, virksomhet eller statlig enhet som Scientology erklærer som en fiende .

"Under organisasjonens regler kan ikke direktiver som kommer fra Hubbard endres."

Søksmålet hevder også at kirken «koordinerte kampanjer» mot Remini, hennes familie, venner og forretningsforbindelser.

"Med dette søksmålet håper jeg å beskytte rettighetene mine som er gitt av grunnloven i USA til å snakke sannheten og rapportere fakta om Scientology," fortsatte skuespillerinnen.

"Jeg føler sterkt at banneret for religionsfrihet ikke gir noen lisens til å skremme, trakassere og misbruke de som utøver sine rettigheter til første endring."

Scientologikirken har ennå ikke gitt ut et svar på noen av påstandene.