Lege advarer: 27 år gammel mann havnet på sykehus på grunn av Apple Watch

26/05/2023 22:50

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En lege har utstedt en advarsel etter at en 27 år gammel mann havnet på sykehus på grunn av sin Apple Watch.

Apple Watch, og andre populære smartklokker, kan føre til «uønsket psykologisk effekt» hos brukere, har leger  advart, ifølge The Sun.

Advarselen kommer etter at en ung mann havnet på et sykehus med et angstanfall etter å ha feiltolket hjertemonitoren på Apple Watch.

Den 27 år gamle mannen fra Sveits fikk store smerter i brystet etter å ha deltatt på et idrettsarrangement.

I frykt for at smerten han led kunne være et hjerteinfarkt, begynte den unge mannen å registrere pulsen sin gjennom Apple Watch.

I Journal of Medical Case Reports skrev en gruppe leger at den 27 år gamle mannen hadde kjøpt klokken for å overvåke sin «hjertehelse» etter at den danske fotballspilleren Christian Eriksen kollapset med hjertestans under en kamp.

Til tross for at han led av plutselige brystsmerter, var han frisk, og det er ingen historie med hjerteproblemer i familien hans.

Da den unge mannen begynte å få panikk, søkte han på nettet etter hvordan et hjerteinfarkt ville se ut på et elektrokardiogram (EKG), som finnes på de fleste smartklokker.

Et elektrokardiogram er en enkel test som kan brukes til å sjekke hjertets rytme og aktivitet.

Han fant at en bevegelse på et EKG med et unormalt utseende kan indikere et hjerteinfarkt. Han trodde at en gest på Apple Watch var nettopp det.

Han følte seg da betydelig verre, ble usikker og utviklet pustevansker, skrev legene, ifølge The Sun.

Da han ankom sykehuset, var den unge mannen «svært bekymret og beskrev forverrede symptomer på angst og panikk, inkludert takykardi, hjertebank og svette».

En rekke tester utført på sykehuset viste at den unge mannen hadde en normal hjertefrekvens på 88 slag per minutt (bpm), og ingen indikasjon på hjerteproblemer.

Legene konkluderte i ettertid med at han hadde fått et panikkanfall som følge av hans «overtolkning av EKG-bevegelsen».

Siden den store skremselen har mannen tatt i bruk en rekke pusteteknikker for bedre å kontrollere angsten og bruker ikke lenger Apple Watch.

Ifølge legene synliggjør denne saken at det er risiko forbundet med at «utrente brukere» har tilgang til EKG.

«Dette vil uunngåelig føre til gale konklusjoner, kan utløse angst og forårsake unødvendige konsultasjoner», heter det.

"Potensielle negative psykologiske effekter, som angst eller panikk hos følsomme individer, er svært underrapportert."

"Ideelt sett bør bruk av smartklokke diskuteres med en lege og implementeres via en plan for dette," legger de til.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.