Legen avslører: Vi har drukket vann feil hele livet

31/07/2023 22:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å gjøre denne vanlige feilen når du drikker vann kan føre til mange forskjellige helseproblemer, ifølge en lege.

Etter hundretusenvis av år med menneskelig historie, skulle du tro at etter å ha oppnådd alt fra å finne opp hjulet til å sende astronauter ut i verdensrommet, ville vi i det minste vite hvordan vi skal drikke et glass vann. Men det viser seg at vi har gjort dette, som er helt grunnleggende for vår eksistens, feil hele livet.

Å drikke vann høres enkelt nok ut og man kan lure på hvordan noen kan si at det er feil, men ifølge en lege gjør vi alle en spesiell feil som kan føre til noen alvorlige helsekomplikasjoner. Dette er skrevet av Daily Star.

Dr. Vipul Rustgi, en allmennlege ved Apollo Spectra i Delhi, India, har sagt at å drikke vann mens du står opp kan være skadelig for kroppen vår.

Først av alt kan det å drikke vann mens du står opp alvorlig forstyrre fordøyelsen.

Legen advarte om dette, og la til at det kan tvinge maten til å falle direkte ned i den nedre delen av magesekken fra spiserøret.

Legen sier: "Å drikke vann raskt mens du står opp forstyrrer nervene og forårsaker en økning i giftstoffer og fordøyelsesbesvær."

Legen fortsetter med å forklare at å drikke vann mens du står opp kan også føre til gikt da nervene er i en spenningstilstand når de er i denne posisjonen, og dette kan føre til ubalanse av væsker i kroppen.

"Å drikke vann mens du står opp kan føre til opphopning av væske i leddene og kan utløse leddgiktproblemer og leddskader", sier legen.

På samme måte kan det forstyrre oksygennivået ditt og dermed påvirke lungene, hjertet og andre organer i kroppen din.

Legen forklarer videre: "Når man står opp og drikker vann, har væsken en tendens til å passere ufiltrert til nedre del av magen under høyt trykk. Dette fører til at urenheter i vannet legger seg i blæren og skader nyrenes funksjon."

Andre vanndrikketips inkluderer å ikke drikke alt vannet på en gang og ikke drikke kaldt vann. Vann ved romtemperatur oppmuntrer til bedre fordøyelse, lindrer oppblåsthet og kan også bidra til å kontrollere kolesterolnivået.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.