Leger anklaget 12 år gammel gutt for å overdrive symptomer: Kort tid etter blir han lam

17/08/2023 19:30

Sofie

Nyheter
Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe
En 12 år gammel gutt ble anklaget av leger for å overdrive symptomene hans slik at han kunne hoppe over skolen. Nå viser det seg at han lider av en sjelden autoimmun sykdom.

Den 12 år gamle Maysen Bowen hadde klaget over uutholdelige smerter, men det ble reist tvil om han bare lot som. Dette fordi det ble tatt blodprøver som ikke kunne avdekke et helseproblem.

Jessica Bye, Maysens mor, sier hun oppfordret legene til å ta den lille gutten på alvor. Det endte likevel med at han ble skrevet ut fra sykehuset, skriver The Sun.

Noen minutter senere måtte Jessica derfor dytte ham ut av sykehuset i rullestol. Da hun gjorde det, kunne hun se at ansiktet til Maysen «hengte».

I tillegg begynte han også å snakke med store vanskeligheter. Det viste seg at hele venstre side av kroppen hans var «lammet», sier Jessica. Naturligvis bestemte hun seg derfor for å umiddelbart returnere til sykehuset.

Her ble det utført en MR-undersøkelse av gutten som viste at han hadde Guillain-Barré syndrom (GBS). Dette er både en sjelden og alvorlig tilstand som påvirker nervene.

"Hjertet mitt sank. Det var bare ekstremt hjerteskjærende. Jeg visste ikke om sønnen min ville være i live neste dag," sa hun til MailOnline.

Foto: GoFundMe

Deretter ble den 12 år gamle gutten overført til et annet sykehus, hvor han fikk behandling. "Han er for øyeblikket lam, men han kan føle smerten i hele kroppen," sa Jessica.

Hvert år blir rundt to av 100 000 mennesker i Storbritannia berørt av GBS. Dette viser at det er en svært sjelden sykdom som rammer bare noen få.

De første tegnene på tilstanden er at du begynner å oppleve nummenhet, muskelsvakhet, smerter og problemer med balanse og koordinasjon.

Maysen begynte å vise nesten alle disse symptomene 24. juli, men han ble ikke diagnostisert med Guillain-Barré syndrom før 1. august.

Jessica har hevdet at leger fortalte henne flere ganger at han overdrev symptomene sine. Dermed insinuerte de også at det ikke var noe galt med den 12 år gamle gutten.

Foto: GoFundMe

Hun trodde først at han bare hadde voksesmerter eller var sår etter en løpetur på to mil. Hun skjønte imidlertid snart at noe mer alvorlig var på gang, siden han hadde mye vondt.

Ifølge The Sun forklarte Jessica at han hadde så vondt at han ikke en gang klarte å tygge maten. I tillegg fikk han også søvnvansker som følge av smertene.

"Tenk deg å være lam, men kjenne all smerten i hele kroppen, for så å bli fortalt at du overdriver," sa hun.

Når Maysen er i stand til det, må han starte rehabilitering. Her skal han få hjelp til å lære seg å gå og snakke slik at han kan komme tilbake til et normalt liv.

Dette har fått tanten Kaitlin til å sette opp en innsamlingsaksjon for å hjelpe til med å dekke kostnadene forbundet med dette. Så langt er det samlet inn rundt 91.800 kroner.