LEGOLAND deler store nyheter: Endelig skjedde det

27/02/2024 21:00

Emma

Nyheter
Foto: LEGOLAND Billund/Presse
Foto: LEGOLAND Billund/Presse
Etter mange års innsats skjedde det endelig med fornøyelsesparken.

Etter en langsiktig og målrettet innsats er LEGOLAND Billund glade for at parken nå er miljøsertifisert med Green Attraction.

Sertifiseringen gir attraksjonen mulighet til å dokumentere et langsiktig og bærekraftig fokus, og det vil være gjestenes garanti for en stor miljøinnsats for å sikre gode opplevelser i bærekraftige omgivelser.

For LEGOLAND Billund er det viktig å drive en fornøyelsespark der moro og ansvar går hånd i hånd.

"Vi er utrolig stolte over at LEGOLAND Billund har blitt Green Attraction-sertifisert. Våre viktigste gjester er barn, og for oss er det viktig å ta vare på dem, både når de besøker oss, men også i det lange løp, og derfor jobber vi på tvers av fornøyelsesparken for å redusere vår klima- og miljøpåvirkning, sier Christian Woller, direktør for LEGOLAND Billund, i en pressemelding.

Hos LEGOLAND Billund har arbeidet med de grønne initiativene pågått i mange år, og turen er en del av Merlin Entertainment, som har store ambisjoner på grøntområdet.

Et godt eksempel er at de tre eiendommene i LEGOLAND fikk søstermerket Green Key i 2019.

– Vi har jobbet mye med energibesparende tiltak i mange år. Sertifiseringen er en del av et større fokus på bærekraft, klima og miljø hos LEGOLAND generelt, og vi er veldig glade for å kunne skape større synlighet rundt vår innsats ved å ha både våre tre eiendommer merket med Green Key og nå også parken med Green Attraction, sier Christian Woller.

Arbeidet med grønne initiativ fortsetter

Selv om Green Attraction-sertifiseringen er på plass, vil ikke de ansatte på LEGOLAND lene seg tilbake. Sertifikatet stiller store krav til LEGOLAND Billund om å ta enda mer miljøbevisste og bærekraftige valg i fremtiden, og gir samtidig selskapet en strukturert og fokusert tilnærming til å kunne gjennomføre dem.

- Jeg er veldig imponert over LEGOLAND Billunds innsats i forhold til det grønne arbeidet. De har jobbet seriøst og målrettet med søknaden og fulgt opp de tingene de må gjøre. Det er imidlertid viktig at arbeidet fortsetter. Green Attraction-sertifikatet er også en garanti for at LEGOLAND Billund vil fortsette å utvikle og forbedre seg på det grønne området, og hever listen for grønne initiativer, sier Mikal Holt Jensen, sekretariatsleder for grønn attraksjon i HORESTA.

Om grønn attraksjon

Green Attraction er et målrettet miljømerke for attraksjoner, som er en søster til det internasjonalt anerkjente miljømerket Green Key for hoteller, utviklet av Dansk Friluftsråd og HORESTA.

Ordningen med attraksjoner er utviklet for og i samarbeid med attraksjonene. Green Attraction er etablert i samarbeid mellom Danish Zoos &; Aquariums (DAZA), Organisation of Danish Museums (ODM), Association of Rides in Denmark (FFD), Knowledge Pedagogical Activity Centres (VPAC), HORESTA og med støtte fra Danish Business Promotion.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.