Livet var vanskeligere på 90-tallet: her er 14 ting barn i dag ikke ville være i stand til å takle

06/09/2020 18:12

Emma

Nyheter
Hvis du tror du har det vanskelig i dag, kjære "Generasjon 0", vel da bør du bare vite hvordan det var å leve og være barn / unge på 1990-tallet.

Google EKSISTERTE IKKE. Det var ingen hjelp å hente til leksene dine (med mindre du hadde nok forbindelser til å få lov til å avskrive fra klassens klokke - forresten med sin tre-i-ett blyant med fjær og viskelær på toppen).

Videre gjorde følgende punkter hverdagen så mye vanskeligere:

1) Punkt nummer én: Livet var bare vanskeligere. Se på klærne vi hadde på oss: Trompetbukser med reflektorer nederst. Diesel gensere med en 40-tommers "D" på forsiden. Buffallosko. Alternativt henger han med ca 70 ekstra "dingser", glidelåser, lommer og andre søl-lager hengende i - enn si stilen til "Rap fyr i LA.", som markerte spesielt begynnelsen av tiåret. Sukk. Trenger jeg å si mer?

2) En tekstmelding koster to kroner. Stykke. I dag har du iMessage, WhatsApp og alle andre alternativer for å kommunisere gratis.

3) - Hmmm ... Skal jeg spille Candy Crush på ti minutter lange, og kjedelige togturen ... Eller et av de andre fire hundre spillene jeg har på smarttelefonen min?

Pfff.. Som om du har det vanskelig. Prøv å spille Snake eller en 1990-kronor virkelig dyrt super mario spill for Gameboy å kunne holde ut den lange og utholdelige, lår-klistrende, varme bilturen til Sør-Italia.

4) Forresten, når vi er inne på ferier ... Du har EasyJet, Ryanair, Norweigian og mange andre billige måter å komme til.. hvor som helst i verden. For ikke å nevne Airbnb og ulike sammenligningsportaler som kaster de beste tilbudene på X-star hoteller og vandrerhjem rett i ansiktet ditt.

Resten av oss vokste opp med støvet av veggens fall i nakken. Hvis vi var heldige hadde vi foreldre som tok oss med på ferie – og hvis de gjorde det, var det i en tettpakket Skoda med villatelt i bagasjerommet.

5) Vi kastet pommes frites og godteri til fem kroner i munnen etter håndball og svømming, noe som kan føre generasjoner til å bli mer sterile, lysende og Gud vet hva.

6) Wiiiuuuuiiihhhhuuuuiuiiiiiii, skraaatteratteraaaattt. Å gå på nettet var noe av en kamp med hylende og ripete lyder, og en evighet med venting før du kom inn i noe som ligner på Internett. Du har wifi. Overalt.

7) Nuurrrhh.. Har du problemer med å sortere ut dine 890 selfies på telefonen?

Prøv med en skadet tommel å trekke opp et engangskamera - eller den 72-timers ventetiden det tok å fremkalle et bilde, og finn deretter ut at tommelen eller en ultra skarp solstråle traff linsen da du tok bildet, og det derfor ikke kan bruker. Hade bra til det minnet.

8) Jolly Cola og Urge. Ja, det var det vi drakk på den tiden. Ikke som nå hvor det blir drikt utalige bokser med energidrik.

9) Valgene vi møtte på 1990-tallet hadde en avgjørende effekt på om vi hadde venner i skolegården. Og du kunne ikke Google hva som var trending mest. Det var bare ett alternativ ut av, si, følgende spørsmål: Spice Girls OR Backstreet Boys fan?

10) Ett ord: Tamagotchi. En unødvendig belastning i hverdagen. I dag, med noen få klikk på nettet, kan du kjøpe dere selv for dyrekortene du trenger i samlingen, eller hva som kan være den store hiten.

11) Julehandel tok flere uker å komme over med. Det var ingen "dealsites", Trendsales eller noen annen nettbutikk som kunne forkorte hvis ikke helt minimere din pine til en musetime med å klikke.

12) Et annet ord: Bankbøker. Ok, litt flere ord: du kaster bort bankboken din, du ville bli knullet. Det gikk med deg hver eneste gang, slik at bankdamen kunne stemple søppelet og minne deg på hvor lite du hadde på kontoen din.

I dag har du Visa Electron og lignende.

13) - Jeg har lyst til å invitere kjæresten til romantisk middag med lys og musikk i morgen.

Ja, på 1990-tallet hadde vi bedre brukt hele kvelden på å spille inn nøye kopierte sanger fra den lokale radiokanalen på en kassettbånd, samtidig som vi sørget for at det ikke var for mye snakk om kjærlighetssangene. Alternativt kan vi kaste bort 149 kroner for en CD.

I dag: Spotify (som forresten gir tilgang til alle verdens sanger for halvparten av 1990-tallet CD-prisen).

14) Har du en kjedelig pause? Ikke noe problem: Du har valget mellom ulike spill på telefonen, samt underholdning på iPad eller bærbar PC. Du kan Google eller se den nyeste morsomme videoen på YouTube. Problemet er løst.

Oss på 1990-tallet? Vi kunne: 1) Stirre i luften. 2) Spill slåball med de store i skolegården, og så visste du hvem som for det mest bare skulle stå å kikke ut i luften. 3) Stirre i luften.

Alt i alt, som om at du har det vanskelig.