Løvejakten intensiveres: Flere styrker settes inn

21/07/2023 07:46

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Jakten fortsetter på den rømte løvinnen.

Oppdatering 13.57: Etter et pressemøte fredag ettermiddag forteller borgemesteren at det mest sannsynelig ikke er snakk om en løve men et vildsvin. Og at jakten derfor avblåses.

Gjennom kratt og buskas i mørket søkte over 70 politifolk natt til fredag i et smalt skogsområde i byen Kleinmachnow.

Men løvinnen er ennå ikke funnet. Fredag morgen ble søket i Brandenburg intensivert og ytterligere 120 personer ble satt inn, skriver Bild.

Jakten fortsetter nå i tre hundeparkområder, som ligger i Düppelerskogen og Wannsee. Dette er skogkledde områder som tilbyr bademuligheter for hunder.

Politiet har vært i kontakt med dyreparker, dyrepakker og sirkus, men ingen har stått frem som eier. Det er derfor fortsatt ukjent hvor løven kommer fra og hvorfor den vandrer fritt.

Men det er ingen tvil om at det er farlig.

– Det er mye risiko og et stort behov for handling. Løver er blant dyrene som ikke er tamme, sier Achim Gruber, leder for avdelingen for dyrepatologi ved Freie Universität Berlin, til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Derfor fortsetter innbyggerne å bli oppfordret til å holde seg innendørs og lukke dørene.

Løven ble sist sett torsdag kveld i en skog, Kleinmachnow, sør for Berlin.

«Kom deg raskt ut av skogen!» ropte politibetjentene til joggerne umiddelbart etter rapporten.

Historien om den savnede løven skaper for tiden overskrifter over hele verden. Daily Mail har kalt det ville dyret «Beistet i Berlin», New York Post spøker med overskriften «katten er ute av sekken», mens CNN advarer hele Tyskland om den rømte løven.