Madeleine McCann saken: Tar en VILL vending

17/03/2023 10:04

Sofie

Nyheter
Foto: Instagram/politifoto
Foto: Instagram/politifoto
Julia hevder hun er Madeleine, nå har saken tatt en vill vending.

Mysteriet til britiske Madeleine «Maddie» McCann fikk et nytt kapittel tidligere i år.

Nå hevder en kvinne ved navn Julia Wendell at hun er identisk med Maddie, som som kjent forsvant under en ferie med familien sin i Praia da Luz i mai 2007.

Den 21 år gamle kvinnen, som bor i Polen, har opprettet en Instagram-profil med brukernavnet I am Madeleine McCann, hvorfra hun bruker bilder for å argumentere for at hun er den savnede Maddie.

I tillegg har kvinnen nylig sagt ja til å sende DNA-prøver til undersøkelse for å endelig bekrefte eller avkrefte om hun er den savnede Maddie.

Nå har saken tatt en vill vending. Ifølge The Sun sliter Julia med dårlig helse, og legene frykter at hun kan lide av leukemi.

– Hun må ha CT- og MR-undersøkelse fordi hun lider av smerter i beinene, sier den selverklærte psykiske privatdetektiven Dr. Fia Johansson, som også taler på vegne av Julia.

– Blodprøvene hennes er også unormale, så legen min i USA undersøker nå om hun kan ha leukemi, og vi venter på disse svarene. Hvis hun trenger behandling, skal vi sørge for at hun får det, sier Fia Johansson.

Selv om Julia hevder at hun er Maddie, har familien hennes et helt annet svar: De avviser det direkte.

– For oss som familie er det klart at Julia er vår datter, barnebarn, søster, niese, kusine og stekusine, har familien tidligere opplyst i en pressemelding. Madeleine McCann forsvant 3. mai 2007 under en ferie i Portugal sammen med foreldrene og søsknene.

Selv om det aldri er funnet definitive spor i saken, er det i dag myndighetenes og etterforskernes klare vurdering at Maddie er død.

I 2022 ble en tysk mann utpekt som hovedmistenkt i saken.

Christian Brueckner bodde i Algarve i 1995 og 2007 og brøt seg inn på hoteller og ferieleiligheter. Det er politiets oppfatning at han drepte Maddie 3. mai 2007.