Mamma 'dør av sorg' dager etter at hun oppdaget at sønnen hennes døde

25/11/2022 13:29

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
En mor har tilsynelatende dødd av et "knust hjerte" bare dager etter å ha oppdaget liket av sin 34 år gamle sønn.

Goran Ilich, hvis dødsårsak ikke er bekreftet, døde 12. november, og levningene hans ble funnet av moren hans Elizabeth, som tragisk nok også døde bare tre dager senere skriver Unilad.

Goran hadde bodd i Coober Pedy, en avsidesliggende by i Sør-Australia, som har blitt rystet av de plutselige dødsfallene fra befolkningen på bare 2000 mennesker.

Coober Pedy Regional Times beskrev Goran som 'populær blant alle aldersgrupper' og la til at han 'hade en naturlig sjarm og var veloppdragen og høflig'.

Det lokale nyhetsmediet avslørte også morens tragiske død.

«I de tidlige timene mandag morgen våknet en sorgrammet Elizabeth Ilich med brystsmerter og ringte venner for å få hjelp», ble det rapportert.

«En ambulanse ble tilkalt, men Ilich døde på sykehus noen timer senere.

"Venner har fortalt at Ilich hadde en hjertesykdom og tror at sorgen etter sønnens død forårsaket et hjerteinfarkt.

Hendelsen har nå blitt beskrevet som en "dobbel tragedie".

British Heart Foundation rapporterer at når en person tilsynelatende dør av et knust hjerte, kan de ha en tilstand kjent som Takotsubo kardiomyopati - også kjent som knust hjerte-syndrom.

Det viser seg angivelig med symptomer som ligner et hjerteinfarkt, men det er faktisk et helt annet fenomen.

Mens de fleste hjerteinfarkt er forårsaket av en blodpropp i kranspulsåren, har de med Takotsubo en vedvarende hoven hjertemuskel, noe som kan påvirke funksjonen.

Denne tilstanden ser ut til å være forårsaket av traumet mitt, og studier har funnet at det er mer vanlig hos kvinner.

Etter Gorans alt for tidlige død, ble en GoFundMe opprettet for å hjelpe til med å dekke begravelseskostnadene hans og beskrev ham som en "vakker sjel" som har blitt tatt "for tidlig".

"Alle som samhandlet med Goran visste at han var annerledes, han kunne snakke med hvem som helst og sjarmere dem med sin karisma og personlighet," stod det på siden.

"Goran har gjort en innvirkning på oss alle på så mange forskjellige måter og så mange andre byer."

Siden ble satt opp med et første pengeinnsamlingsmål på $20 000 ASD, som tilsvarer 198 250 kr, men mer enn det dobbelte av dette beløpet er nå samlet inn.

«Våre oppriktigste kondolanser», skrev en på siden. Må Gud gi dere alle styrke."

"Kondolerer til familien. Goran vil for alltid være savnet, og verden vil alltid være mindre lys uten ham," la et sekund til.

Ytterligere informasjon om Takotsubo er tilgjengelig fra British Heart Foundation.