Mann drepte sin samboer: Nå har han fått sin dom

26/02/2023 18:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mannen som tok livet av sin samboer fikk fredag ettermiddag sin dom.

Det var en noe preget Peder Borup Jakobsen som fredag ettermiddag fikk sin dom for drap på sin samboer gjennom 16 år.

- Det var aldri mitt ønske at sønnen min skulle miste moren sin, sier han til B.T kort tid før domsavsigelsen.

Han er nettopp dømt til 12 års fengsel for drapet på sin 52 år gamle partner etter 16 år sammen. I tillegg mister han retten til arv, forsikringssummer, pensjoner eller andre ytelser som er avhengig av skadelidte.

«Selvfølgelig er det ikke et kult predikat å bære. Det er klart at seks år hadde vært bedre. Men jeg var ikke blitt lykkeligere, uansett hva utfallet hadde blitt», forklarer Peder Borup Jakobsen

«Jeg må leve videre med denne gjerningen. Det er det vanskeligste, og det kommer til å forfølge meg resten av livet», fortsetter han og understreker at det skal bli godt å få slutt på det.

Peder Borup Jakobsen ble tidligere fredag funnet skyldig i drap av en enstemmig jury ved Retten i Næstved. Selv håpet han å bli frikjent for drap, for så å bli dømt for vold med døden til følge.

Retten la blant annet vekt på at han kvalte henne «med betydelig kraft» i flere minutter, noe som førte til tre brudd i skjoldbruskkjertelen. I tillegg ble det understreket at han verken forsøkte å redde henne eller tilkalte hjelp før timer senere.

«Det var en kaotisk situasjon. Han har gjort noe utilgivelig mot sønnen og pårørende, og det var det som fylte mest. Derfor var det ikke gjenoppliving han hadde i tankene i situasjonen», forklarte hans forsvarer, advokat Jesper Storm Thygesen, under prosedyren.

Det er tid til å tenke over anken, fastslo forsvareren etter domsavsigelsen.

Peder Borup Jakobsen har gjennomgående forklart at det ikke var meningen at partneren hans skulle dø.

Han hadde utviklet depresjon i forbindelse med at den 52 år gamle kvinnen ønsket å forlate ham. Det var blant annet en henvisning til hans mentale tilstand og en diskusjon om samværet til deres felles sønn som gjorde at det «klikket og svartnet for ham».

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.